Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 25

Naujoji vaiko teisių apsaugos kontrolierė tikisi, kad nejaus susipriešinimo (papildyta 12.24 val.)

Seimas ketvirtadienį paskyrė teisininkę Editą Žiobienę vaiko teisių apsaugos kontroliere. Ji sakė, kad viena iš laukiančių užduočių – suvienyti vaikų teises ginančias skirtingų lygmenų institucijas.
Edita Žiobienė
Edita Žiobienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

E.Žiobienės kandidatūrai pritarė 98 Seimo nariai, prieš balsavo vienas, susilaikė 9 parlamentarai.

„Labai tikiuosi, kad ne tik šiandien balsuodami, bet ir toliau mes bendradarbiausime, nes įstatymų pakeitimų reikia nemažai“, – įvykus balsavimui sakė naujoji kontrolierė.

(Papildyta 12.24 val.) Žurnalistams E.Žiobienė pripažino, kad laukia sunkus darbas: „Bent jau man iš šalies žiūrint atrodo, kad labai sunkus ir paroje valandų gali būti mažai.“ 

Pareigūnė kaip vieną pagrindinių vaiko teisių apsaugos srities problemų įvardino tai, kad nepilnamečių interesus ginančios tarnybos ne visada dirba vieningai.

„Ir Seimo nariai kėlė klausimą dėl institucijų pavaldumo bei bendro darbo. Mūsų vaiko teisių apsauga yra trijų lygių: savivaldos institucijos, Vyriausybės institucijos ir Vaiko teisių kontrolieriaus tarnyba, kuri kontroliuoja. Vyriausybės institucijos koordinuoja, o savivaldos institucijos yra savarankiškos – parlamentinė kontrolė tenai negalioja. Labai gaila, kad kartais atsiranda tam tikras susipriešinimas. Labai tikiuosi, kad jo nebus, kad dirbsime konstruktyviai ir bendradarbiausime su tomis institucijomis“, – sakė E.Žiobienė. Taip pat naujoji kontrolierė akcentavo, kad reikės nemažai padirbėti tobulinant teisės bazę.

Prieš balsuojant dėl E.Žiobienės kandidatūros, ji sulaukė ir nestandartinių pasiūlymų, kokiomis nuostatomis vaiko teisių kontrolierius turėtų vadovautis. „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcijos narys Julius Veselka aiškino, kad šiais laikais ginti vaikų teises labai svarbu, tačiau esą auklėjant savo atžalas praverčia ir diržas: „Negali būti, kad vaikas tėvą gali mušti, o tėvas vaiko negali.“

Dirbo Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijoje

36-erių E.Žiobienė 1994–1998 metais dirbo Kauno technologijos universitete, 1998–2003 metais – Kauno apskrities viršininko administracijos Teisės skyriuje ir dėstė Vytauto Didžiojo universitete. 2003-iaisiais Mykolo Romerio universitete  pradėjo dėstyti konstitucinę teisę, žiniasklaidos teisę ir asmens teisių apsaugą. Nuo 2004-ųjų vadovauja nevyriausybinei organizacijai Lietuvos žmogaus teisių centrui.

2003 metais buvo paskirta Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos nare, vėliau tapo jos pirmininke. 2008 metais tapo Vyriausiosios rinkimų komisijos nare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius