Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 07

Egzekuciją surengė paauglys

Kauno policija surado šaulį, kurio auka aptikta vidury važiuojamosios kelio dalies – šalia viešojo transporto stotelės. Joje stabteli maršrutinis miesto autobusas, kuriame ir prasidėjo konfliktas.
Ginklas
Ginklas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Prireikė kelių savaičių, kol sužeistąjį pavyko prikalbinti prisipažinti, kad jį sužalojo ne „iš po automobilio ratų išlėkęs akmuo".

Liepos 4-osios vidurdienio incidentas Panemunėje galėjo tapti nuo policijos nuslėpta Kauno banditėlių tarpusavio santykių aiškinimosi priešistore. Tačiau kaip LŽ jau rašė, tądien Birutės gatve važiavo principingas 6-ą dešimtį pradėjęs Kauno verslininkas.

Jis pasirodė po ką tik įvykusios kulminacijos – vidury važiuojamosios kelio dalies aukštielninkas gulėjo peršautas jaunuolis. Greta esančioje stotelėje įvykio liudytojais tapę žmonės buvo tiesiog praradę žadą.

Sužeistojo pilve matėsi šautinė žaizda, tačiau jis nenorėjo nieko girdėti apie policijos iškvietimą. Panašiai buvo nusiteikęs ir netrukus atsiradęs jo draugas, teigęs spėjęs iššokti iš autobuso ankstesnėje stotelėje. Šis pasakojo bėgęs nuo trijulės, su kuria jiedu su draugu susiginčijo autobuse.

Šalia sužeistojo gulėjo nudaužtas alaus butelis. Kraujavo ne tik sužalotas vaikino pilvas, bet plaštaka, kuria jis veikiausiai prisidengė nuo šūvio.

Nugabenus nelaimėlį į ligoninę, konstatuota, kad pavojaus jo gyvybei nėra. Tai išgirdęs jis policijai pareiškė, kad nebuvo jokių šūvių. Neva jam į pilvą pataikė iš po pravažiuojančio automobilio ratų išlėkęs akmuo, nors žaizdą apžiūrėję medikai manė, kad vaikinas sužeistas gumine kulka.

Sužeistojo pozicija pareigūnų nenustebino. Medikų globoje atsidūręs 21 metų Artūras Ž. jiems gerai žinomas. Prireikė ne tik sumanumo, bet ir užsispyrimo išpešti iš jo prisipažinimą, kad šaulys bei šio draugeliai – pažįstami.

Netrukus trijulė – 16-metis Panemunėje esančių Kauno savivaldybės vaikų globos namų auklėtinis bei du jau pilnametystės sulaukę buvę jų gyventojai – buvo sulaikyta. Nustatyta, kad ginklu švaistėsi jauniausiasis, kuriam dėl įvairių gatvės išpuolių jau iškelta ne viena byla.

16-metis tikina, kad konfliktą išprovokavo pats sužeistasis. Jo pradžia buvo tradicinė: „Ko čia spoksai?!."

Sužeistasis, savo ruožtu, įtikinėja nežinantis, kuo neįtiko jaunesniems akiplėšoms. Yra duomenų, kad įvykio vietoje rastas nudaužtas alaus butelis – jo. Alų gurkšnojo važiuodami autobusu. Vėliau nudaužtu butelio kakleliu bandė gintis.

Incidento metu panaudoto ginklo rasti nepavyko. 16-metis teigia jį pametęs sprukdamas iš įvykio vietos.

Mažai tikėtina ir jo versija, kad pirko ginklą iš nepažįstamo vyro. Nors specialaus leidimo įsigyti guminėmis kulkomis užtaisomą ginklą nereikia, jis parduodamas tik sulaukus 18-os.

Po apklausos 16-metis, kaip ir jo draugai, paleistas. Prokuroro nuomone, kreiptis į teismą dėl jo suėmimo buvo beprasmiška. Įtariamasis – nepilnametis, turi nuolatinę gyvenamąją vietą ir dar neteistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius