-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 02

Eismo dalyviams daugės rūpesčių, po avarijos teks atlikti ekspertizę (papildyta 21.00 val.)

Seimui papildžius Saugaus eismo automobilių keliais įstatymą, Lietuvos vairuotojams, patekusiems į eismo įvykį, padaugės rūpesčių.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Automobiliams, kurie po avarijos negalėjo važiuoti sava eiga, pareigūnai nuo šiol panaikins techninės apžiūros talono galiojimą. Nuo liepos 1 d. suremontuotiems automobiliams bus atliekama techninė ekspertizė, o tik po to vairuotojai galės važiuoti į techninės apžiūros centrus.

Nuplėš lipdukus. Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos vyriausiasis specialistas Rytis Vosylius LTV patvirtino, kad nuo šiol pareigūnai tokiems automobiliams iškart po autoįvykio nuplėš techninės apžiūros lipdukus ir informuos techninės apžiūros centrus.

Apie automobilio būklę po avarijos pareigūnai spręs pagal išorinį vaizdą, atsižvelgs tik į išoriškai matomus defektus. Tarkime, jei automobilio radiatorius pažeistas, bet jis gali pats važiuoti, techninės apžiūros talono galiojimas nebus ribojamas.

Neaišku kur ir kaip. Savotiškų lengvatų sulauks ir automobiliai, kurie po avarijos buvo remontuoti įgaliotų atstovų automobilių dirbtuvėse. Jiems nereikės atlikti ekspertizės, techninę apžiūrą galima bus atlikti iškart po remonto.

Kol kas neaišku, kiek tokios ekspertizės kainuos ir kur bus atliekamos. Jei vairuotojas nuspręs nebetaisyti automobilio ir atiduoti jį į sąvartyną, jokių ekspertizių nebereikės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius