Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 17 /13:10

Gėjų eitynių organizatoriai svarsto galimybę skųsti draudimą žygiuoti Gedimino prospektu

Seksualinių mažumų eitynių organizatoriai sako svarstantys galimybę skųsti teismui Vilniaus valdžios sprendimą neleisti žygiuoti sostinės centre esančiu Gedimino prospektu, o renginį liepos mėnesį surengti Upės gatvėje.
Seksualinių mažumų eitynių dalyviai
Seksualinių mažumų eitynių dalyviai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rimtai galvojame apie galimybę apskųsti šitą sprendimą“, – BNS sakė Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko. Jis teigė nesutinkantis su argumentais, kad Gedimino prospekte eitynių metu nebūtų galima užtikrinti saugumo.

Vilniaus miesto savivaldybė ketvirtadienį išdavė leidimą rengti „Eitynes už lygybę“ Upės gatvėje, nors organizatoriai norėjo žygiuoti Gedimino prospektu. Nurodoma, kad renginyje bus 800 dalyvių.

Vilniaus miesto savivaldybė ketvirtadienį išdavė leidimą rengti „Eitynes už lygybę“ Upės gatvėje, nors organizatoriai norėjo žygiuoti Gedimino prospektu.

Išplatintame pranešime sostinės  valdžia nurodo, kad „renginio vieta organizatoriams pasiūlyta dėl geresnės galimybės užtikrinti eitynių dalyvių saugumą, taip pat organizatorių siūlomame maršrute esančių kitų asmenų teises“.

V.Simonko sakė nesutinkantis su tokiais argumentais.

V.Simonko sakė manantis, kad sostinės valdžios sprendimui galėjo daryti įtaką miesto vadovų homofobinės nuostatos.

„Gedimino prospekte saugumas gali būti užtikrintas, bet jis pareikalaus šiek tiek daugiau priemonių“, – sakė organizacijos vadovas.

Lietuvos gėjų lygos vadovas taip pat atmetė Vilniaus valdžios argumentus, kad „Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungai, mieste lankysis daug svečių iš užsienio“, o Gedimino prospekte yra daug valstybės institucijų, kur gali vykti neformalūs susitikimai, gali būti suplanuoti maršrutai, kuriais bus vežiojami svečiai.

V.Simonko teigimu, liepos 27-ąją, šeštadienį, nenumatyta jokių didelių renginių.

„Per mūsų renginį atvažiuos nemažai svečių iš užsienio, taip pat iš Europos Komisijos, Europos Parlamento. Sakykite, kuo mūsų svečiai blogesni už tuos manomus svečius, kurie atvažiuos kažkada arba neatvažiuos?“, – kalbėjo V.Simonko.

Jis aiškino, kad seksualinių mažumų atstovai Gedimino prospektu norėjo žygiuoti, nes tai prestižinė gatvė. V.Simonko sakė manantis, kad sostinės valdžios sprendimui galėjo daryti įtaką miesto vadovų homofobinės nuostatos.

„Niekas man negali įrodyti, kad Upės gatvė yra tokia pat prestižinė ir svarbi kaip Gedimino prospektas. Kodėl pats meras Artūras Zuokas, filmuodamas savo reklaminį klipą su tankete, kažkodėl tai padarė Gedimino prospekte, o ne Upės gatvėje?“, – sakė V.Simonko.

„Galiu daryti prielaidą, kad blogybė yra homofobija, nepakantumas kitokiems. Tai momentas, kai homofobija materializuojasi į tokius sprendimus. Galiu surasti nemažai citatų iš pono mero Zuoko pasisakymų apie gėjus. Jie atspindi tam tikrą požiūrį į šitą grupę žmonių“, – teigė jis.

2010 metais žygiavę Upės gatve, šį kartą gėjai ir lesbietės norėjo savo eitynes perkelti į centrinę miesto gatvę ir žygiuoti Gedimino prospektu nuo Odminių skvero prie Katedros aikštės iki Lukiškių aikštės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius