Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 18

Eksperimentas: dėl kokių priežasčių užsieniečiai atvyksta į Lietuvą?

„Globalios Lietuvos lyderiai“ pristatė visuomeninės iniciatyvos „Pakviesk draugą į Lietuvą“ bandomojo etapo rezultatus. Šia liepos-spalio mėnesiais vykusia eksperimentine iniciatyva Lietuvos verslo, pramogų, krepšinio ir visuomenės atstovai ragino viso pasaulio lietuvius asmeniniu kvietimu savo draugus ir pažįstamus iš užsienio raginti aplankyti Lietuvą. Pristatydami pirmojo etapo rezultatus, organizatoriai sudarė populiariausių priežasčių sąrašą, kodėl užsieniečiai nori atvykti į Lietuvą.
Mergina su lagaminu
Mergina su lagaminu / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Pakviesk draugą į Lietuvą“ gerbėjai „Facebook“ socialiniame tinkle dalyvavo konkurse-apklausoje „Trys priežastys, kodėl noriu į Lietuvą“.

Populiariausia priežastimi dauguma užsieniečių įvardijo vietinius žmones ar draugus bei pažįstamus iš Lietuvos. Antroje vietoje minima tradicinė virtuvė: daugelis užsieniečių minėjo cepelinus, šaltibarščius, kugelį, keptą duoną, rūkytą žuvį ir kitus tradicinius lietuviškus patiekalus. Trečioje vietoje atsidūrė kultūra ir menas. Dauguma minėjo gilią Lietuvos istoriją ir su ja susijusią kultūrą, architektūrą, talentingus Lietuvos menininkus. Ketvirtąją ir penktąją vietas pasidalijo krepšinis, Lietuvos krepšinio gerbėjai bei merginos iš Lietuvos.

Socialinio tinklo apklausoje atskleistos tendencijos demonstruoja, kokiais atributais ir simboliais patys lietuviai pirmiausiai linkę vilioti savo draugus užsieniečius. Aktyviausiai priežastis vardijo lietuvių  pakviesti draugai  iš Jungtinės Karalystės, Turkijos, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos.

Daugiausia dėmesio iniciatyva sulaukė iš  lietuvių, gyvenančių tiek užsienyje, tiek Lietuvoje. Pastarieji aktyviausiai draugus kvietė iš Jungtinės Karalystės, JAV, Ispanijos, Italijos, Norvegijos, Vokietijos, Danijos, Airijos, Švedijos, Prancūzijos, Latvijos, Turkijos ir Graikijos. Globalios Lietuvos lyderiai GLL paskelbė tęsiantys iniciatyvą ir 2012 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius