Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 15

Ekstremali padėtis sostinės prekybos centro „Mada“ soliariume (atnaujinta vasario 17d. 17.59 val.)

Į įvykio vietą išsiųstos iškart 6 ugniagesių komandos, tačiau pavojus likviduotas palyginti nesunkiai.
Ugniagesys prie „Europos“ prekybos centro
Asociatyvinė iliustracija: dar didesnis šurmulys buvo kilęs pernai gruodį, kai prekybos centro „Europa“ lankytojai pajuto dujų kvapą. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pirmadienį 19.45 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas, kad prekybos centre „Mada“ (Viršuliškių g. 40) esantis soliariumas – uždūmintas.

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, operatyviai pranešė BPC.

„Užtrumpino vieną soliariumą“, – naujienų portalui 15min.lt įvykių įkarštyje paprastai paaiškino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento budėtojas.

Pradėjus svilti soliarumo įrangai, įstaigos šeimininkai nelaukė ir nežiūrėjo, kas bus.

Į pagalbą pasitelktas apsaugininkas, jis sugebėjo nubėgti iki elektros skydinės ir visiškai išjungti elektrą. Tada atsirado galimybė saugiai ištraukti sugedusį soliariumo aparatą iš elektros lizdo.

Pirminiais duomenimis, žmonės per incidentą nenukentėjo.

Visos didžiulės gaisrininkų pajėgos pusiaukelėje buvo sustabdytos ir atšauktos. 

Pagal ugniagesių darbo metodus į gaisrų vietas siunčiamos pajėgos atsižvelgiant ne tik į incidento mastą, bet ir į vietą, kur tai vyksta. Prekybos centrai dėl jų dydžio ir lankomumo – itin rizikingi objektai.

Pavyzdžiui, pernai rugpjūtį, kai gaisro liepsnos plaikstėsi prekybos centro „Europa“ garaže, į įvykio vietą skubėjo mažiausiai 5 ugniagesių gelbėtojų ekipažai.

Dar gausesnės pajėgos į tą patį prekybos centrą buvo pasiųstos pernai gruodį, kai lankytojai pajuto dujų kvapą. Nedelsiant pradėta žmonių evakuacija. Tačiau netrukus paaiškėjo, jog tik išsisandarino vienoje kavinėje stovintis 5 litrų talpos dujų balionas. Pakako išvėdinti patalpas ir prekybos centras galėjo tęsti darbą įprastu ritmu.

Papildyta 17.49 val. Vasario 17 dieną, trečiadienį, soliariumo atstovai patikslino informaciją apie pirmadienio incidentą prekybos centre „Mada“.

„Nuomojamuose soliariumo patalpose uždūminimas įvyko dėl šviestuvo elektros instaliacijos gedimo, tai nieko bendro su soliariumų įranga neturėjo.

Priešgraisrinės apsaugos departamento gaisrų tyrimo poskyryje tyrimo metu ekspertų išvadose pranešama, kad uždūminimas įvyko dėl šviestuvo instaliacijos gedimo ir su soliariumo įranga nieko bendro neturi.

Oficialus dokumentai bus pateikti iš karto, kai bus gauti tyrimo dokumentai iš VPPS gaisrų tyrimo poskyrio“, – teigiama 15min.lt atsiųstame „Solisun“ soliariumų techninio skyriaus atstovo pranešime.

Ugniagesių suvestinėje apie šį įvykį nurodyta, jog patalpoje (10 x 9 m) ant sienos sudegė apšvietimo lempa ir lentyna su žurnalais. Nestipriai buvo uždūmintas prekybos centro antras aukštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius