-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 08

Elektrą vogė naminukei virti

Atnaujintas incidento, kai miškelyje alkoholiui virti buvo naudojama vogta elekros energija, tyrimas.
Elektros laidai
Elektros laidai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Dar praėjusių metų sausio 14 dieną Šilutės rajone atskleistas dvigubas nusikaltimas. Sulaikytas asmuo, vogęs elektros energiją ir ją naudojęs naminukės fabrikėlio veiklai. VST specialistams, analizuojantiems suvartotos elektros energijos kiekį, kilo įtarimų, kad Šilutės rajone ypač stambiu mastu gali būti vagiama elektros energija.

Atlikdami 10 kV linijos patikrą, VST darbuotojai pastebėjo, kad Šilutės rajono miškuose nuo akcinei bendrovei VST priklausančios linijos nelegaliai vartojama elektros energija.

Konspiracijos ir saugumo tikslais, akcinės bendrovės VST specialistai kreipėsi pagalbos į Klaipėdos VPK policijos pareigūnus ir kartu paspendė vagišiams spąstus. Nuo ankstyvo ryto budėdami pasalos vietoje specialistai atskleidė net du nusikaltimus.

Sekdami nelegaliai prijungtu kabeliu Šilutės rajono miške jie aptiko visą naminukės fabriką, kurio įrenginiams buvo naudojama vogta elektros energija. Visų nelegaliai įrengtų elektros įrenginių galingumas buvo 40,5 kW. Pagal gamybos apimtis fabrikas per metus galėjo suvartoti apie 350 000 kWh vogtos elektros energijos, akcinei bendrovei VST padarytas nuostolis siekia apie 130 tūkstančių litų.

Nors sučiuptas įvykio vietoje Žemaičių Naumiesčio gyventojas I.R. iškart davė parodymus, iš kurių dvejonių dėl nusikaltimo nekilo, vėliau jis persigalvojo ir savo kaltę neigė, keletą kartų keitė parodymus.

Ikiteisminis tyrimas dėl abejotinų priežasčių net du kartus buvo nutrauktas, tačiau neseniai Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Giedriaus Danielio nutarimu vėl atnaujintas ir perduotas Šilutės rajono policijos komisariatui, akd būtų altiktas naujas tyrimas.

„Mūsų darbuotojai nuosekliai dirba, kad nusikaltimai būtų išaiškinti, o jų kaltininkai sulauktų reikiamo atpildo. Džiaugiamės, kad teisėsauga atnaujino tyrimą, ir viliamės, jog nusikaltimas bus nuodugniai ištirtas, o šioje byloje bus padėtas taškas“, – sako akcinės bendrovės VST Vidaus kontrolės tarnybos departamento vadovas Kastytis Braziulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius