Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 22 /15:39

Eligijus Masiulis po dar vienos apklausos Generalinėje prokuratūroje: „Dar ne viską pasakiau“ 

Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ketvirtadienį vėl buvo kelias valandas apklausiamas Generalinėje prokuratūroje, vykstant tyrimui dėl galimos politinės korupcijos. Po apklausos, per kurią pasiguodė gerokai sušalęs, politikas tikino naujų įtarimų nesulaukęs, tik detaliau klausinėtas apie šeimos verslą.
Eligijus Masiulis ketvirtadienį vėl buvo kelias valandas apklausiamas Generalinėje prokuratūroje
Eligijus Masiulis ketvirtadienį vėl buvo kelias valandas apklausiamas Generalinėje prokuratūroje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Atsiranda tokia priklausomybė ir įprotis, kai dažnai lankaisi, tai nebegali sustoti“, – paklaustas, kodėl vėl duoda parodymus, nors jau buvo sakęs, kad baigė tai daryti, juokavo E.Masiulis.

Surimtėjęs jis pranešė ketvirtadienį prokurorams detaliau pasakojęs apie šeimos verslą.

„Mes tęsiame parodymų davimą. Šiandien kaip tik buvo kalbama apie mūsų šeimos vykdytą investicinę veiklą, apie nekilnojamąjį turtą. Tai aš tiesiog pateikiau savo turimą informaciją, visus faktus. Kiek man susidarė įspūdis, gerbiamam prokurorui tikrai nekyla abejonių dėl to, kad mūsų šeima tą investicinę veiklą vykdė“, – sakė E.Masiulis.

Atsiranda tokia priklausomybė ir įprotis, kai dažnai lankaisi, tai nebegali sustoti, – juokavo E.Masiulis.

Jis tikino, kad greičiausiai prokurorui parodymus duos dar ne kartą ir žadėjo savanoriškai bendradarbiausiantis su teisėsauga ir toliau.

Klausiamas, ar nesigaili savo versiją pateikęs viešai, mat ja mažai kas patikėjo, o Liberalų sąjūdžiui vėl buvo padaryta žala, E.Masiulis nuo atsakymo išsisuko.

„Aš labai atsiprašau, bet aš tikrai nenoriu komentuoti šitų dalykų. Linkiu savo buvusiems bendražygiams ir visoms kitoms Lietuvos politinėms partijoms kuo didžiausios sėkmės rinkimuose ir kad kiekviena iš jų rastų savo rinkėją“, – kalbėjo dar prieš kelis mėnesius galimu premjeru vadintas buvęs politikas.

E.Masiulis neatsakė, kada prokurorams pateikė paskolos raštelį, kurį neva buvo pasirašęs su „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu.

„Aš viską, ką norėjau, pasakiau prieš geras dvi savaites. Daugiau nelabai, ką galiu pasakyti. Ačiū“, – sakė E.Masiulis mėgindamas nutraukti pokalbį su žurnalistais.

Tačiau priminus, kad gegužės 13 dieną visai Lietuvai jis žadėjo po apklausų prokuratūroje pasakyti tiek, „kad Lietuvoje pasidarys įdomu gyventi“, E.Masiulis jau persigalvojo.

Jis tikino, kad pateikęs savo versiją viešai dar pasakė ne viską.

„Dar ne viską pasakiau“, – skubėdamas link automobilio tarė E.Masiulis.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Kratų metų gegužę pas E.Masiulį namuose iš viso buvo rasta 250 tūkst. eurų, todėl įtarimai jam pareikšti ne tik kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, bet ir neteisėtu praturtėjimu.

Prieš kelias savaites išsamius parodymus prokurorams davęs E.Masiulis pareiškė, kad iš R.Kurlianskio pasiskolino 90 tūkst. eurų investicijoms į nekilnojamojo turto projektus.

E.Masiulis teigė pirmą butą Nidoje įsigijęs už paskolą 2014 metais, tačiau ši paskola jo deklaracijoje neatsispindi.

VIDEO: E.Masiulis: „Atsiranda priklausomybė ir įprotis, kai dažnai lankaisi vis, tai nebegali sustoti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius