-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 30

Eligijus Masiulis Vyriausybei siūlo Sausio 13-ąją paminėti su įjungtomis civilinės saugos sirenomis

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis antrą kartą kreipėsi į Vyriausybę siūlydamas 2011 m. sausio 13 d. 12 val. vienai minutei įjungti civilines saugos sirenas ir taip pagerbti žuvusius laisvės gynėjus.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Liberalų lyderio teigimu, toks netradicinis būdas leistų daugumai Lietuvos gyventojų, skirtingoms kartoms pajusti, o kartu ir prisiminti Sausio 13–osios įvykius, paskatintų jų aptarimą.

„Įprasmindami svarbiausias mūsų valstybės istorijos datas turime nebijoti naujovių ir ieškoti naujų būdų svarbiems įvykiams atminti. Juk net ir svarbiausių istorijos datų reikšmė ilgainiui nublanksta, ypač, jei tie įvykiai žmogaus nepaliečia asmeniškai. Man Sausio 13–oji Lietuvos žmonių ryžto ir drąsos diena. Diena kada Lietuvos žmonės beginkliai, su daina lūpose stojo prieš okupanto tankus ir automatais ginkluotus kareivius ir apgynė Lietuvos laisvę. Tai viena svarbiausių datų mūsų valstybės istorijoje“, – teigia Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Idėja minutei įjungti saugos sirenas Liberalų sąjūdžio nariams kilo pernai. Sulaukę visuomenės palaikymo liberalai kreipėsi į Vyriausybę. Tačiau dėl laiko stokos parengimui buvo atisakyta šios idėjos.

Pasak Eligijaus Masiulio, sirenų kaukimas galėtų tapti nauja tradicija oficialiuose Sausio 13–osios atminimo renginiuose.

Antradienį premjerui įteiktas liberalų siūlymas jau perduotas pagal kompetenciją nagrinėti Vidaus reikalų ministerijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius