Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 12

Energetikai baigia likviduoti stichijos padarinius

Ketvirtadienį atkurtas elektros energijos tiekimas didžiajai daliai klientų Kauno mieste bei Prienų ir Kauno rajonuose.
Elektra
Elektra / R.Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Energetika

Visos akcinės bendrovės VST pajėgos sutelktos užbaigti elektros energijos atkūrimo darbus Prienų, Kauno ir Kaišiadorių rajonuose, kur darbuojasi per 70 operatyviųjų bei rangovų brigadų.

Kauno mieste ir rajone dirba 30, Prienų rajone – 20, Kaišiadorių –20 brigadų. Šiuo metu bendrovės teritorijoje be elektros energijos yra likę daugiau kaip 800 klientų, teigiama išplatintame pranešime.

Po rugpjūčio 7–8 naktį siautusios stichijos – vėjo, stipraus lietaus bei perkūnijos akcinės bendrovės VST aptarnaujamoje teritorijoje skirtingu metu buvo apie 30 tūkstančių, klientų, kuriems buvo laikinai sutrikęs elektros energijos tiekimas. Stichijos metu akcinės bendrovės VST teritorijoje buvo sugadinta 1500 transformatorinių ir užregistruota virš 2000 gedimų iš kurių apie 200 vidutinės bei 1800 žemos įtampos tinkle. Dirbant maksimaliu krūviu jau pavyko pašalinti tūkstančius gedimų ir elektros energiją atkurti didžiajai daliai klientų.

Laikinai be elektros energijos Kauno mieste ir rajone buvo apie 6500 klientų, liko – apie 500, Prienų rajone buvo 3000 liko – 200, Kaišiadoryse buvo 1600 liko apie 100. Šakių ir Jurbarko rajonuose tiekimas atkurtas pirmadienį, Jonavos – antradienį.

„Suprantame ir užjaučiame savo klientus, ši stichija ir energetikams, ir gyventojams – rimtas išbandymas. Užtikrinu, jog daroma viskas, kad elektros energijos tiekimas būtų atkurtas kaip įmanoma operatyviau“, – sako akcinės bendrovės VST Elektros tinklo tarnybos direktorius Rytis Borkys.

Elektros energijos tiekimą daugumai klientų planuojama atstatyti iki savaitgalio, o labiausiai nutolusiose vietovėse atstatymo darbai gali užtrukti ir savaitgalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius