Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 06

Energetikos ministras nebėra kategoriškas dėl naujos AE statybos termino

Žlugus investuotojo į naują atominę elektrinę (AE) statybos konkursui ir Vyriausybei padėjus tiesiogines derybas su iš jo pasitraukusia Pietų Korėjos bendrove „Kepco“, Lietuvos energetikos ministras liberaliau žvelgia į jėgainės Lietuvoje statybos terminus.
Turbinos
Turbinos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Į Lietuvos gyventojų prognozes pažiūrėjus matosi, kad dauguma respondentų vertina, kad iki 2050-ųjų Lietuva tikrai turės atominę elektrinę. Kada ji konkrečiai turės – 2018, 2020 ar 2025 metais, be abejo, būtų rizikinga prognozuoti, bet įstatymai yra įstatymai. Bet Vyriausybė, Energetikos ministerija turi juos vykdyti“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Iki šiol skelbta, kad atominę jėgainę Lietuva ketina pastatyti iki 2018–2020 metų.

Jo teigimu, su potencialiu investuotoju tiesioginės derybos truks pusmetį, kaip ir numato Koncesijų įstatymas.

„Turi būti užtikrinamas derybų konfidencialumas tam, kad mes išvengtume kažkokių šalutinių neigiamų veiksmų. Ir lygiai taip pat turi būti užtikrintas konkurencingumas. Viskas, ką galima pasakyti šiandien, yra tai, kad yra įsakymu turi būti pradėtos tiesioginės derybos su investuotoju. Kai bus pasiektas tam tikras rezultatas, jį tvirtinti bus pateikta Seimui, kaip esminius valstybės įsipareigojimus“, – teigė A.Sekmokas.

Neoficialiomis BNS žiniomis, Lietuva tęsia tiesiogines derybas su Pietų Korėjos bendrove „Korea Electric Power Corporation“ („Kepco“), kuri pernai lapkritį netikėtai pasitraukė iš naujos AE Lietuvoje strateginio investuotojo konkurso.

Dalyvaujant regioninėms partnerėms Latvijai, Estijai ir Lenkijai, Lietuva ketina pastatyti naują atominę elektrinę Visagine prie sienos su Baltarusija, kur stovi 2009 metų pabaigoje galutinai uždaryta sovietų laikais statyta Ignalinos atominė elektrinė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius