Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 05 /15:01

ES ambasadorius Vygaudas Ušackas iš Kabulo kraustysis į Maskvą, prezidento rinkimuose nežada dalyvauti

Buvęs užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas toliau daro karjerą Europos Sąjungoje (ES). Šiuo metu bendrijai Afganistane atstovaujantis diplomatas nuo rudens taps Bendrijos ambasadoriumi Maskvoje, kur pakeis ispaną Fernando Valenzuelą.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Europos Komisijos viceprezidentė ir vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams bei saugumo politikai Catherine Ashton paskyrė lietuvį vadovauti ES atstovybei Rusijoje.

„Džiaugiuosi galėdama paskelbti V.Ušacką mūsų atstovybės Maskvoje vadovu, – pranešime spaudai cituojama C.Ashton. – Europos išorinių veiksmų tarnyboje tai yra itin svarbi pozicija. Jis Afganistane atliko ypatingą darbą.“

Nuotr. iš asmeninio albumo/V.Ušackas įspėja, kad Afganistano ekonomika neatsigaus per keletą metų.
Nuotr. iš asmeninio albumo/V.Ušackas įspėja, kad Afganistano ekonomika neatsigaus per keletą metų.

Savo paskyrimą V.Ušackas pavadino aukštu ne tik savo, bet ir visos Lietuvos įvertinimu. Jis teigė kitų galimybių dirbti ES diplomatijos tarnyboje nesvarstęs.

„Kitų šalių nesvarsčiau. Sužinojęs apie atsilaisvinančią vietą Maskvoje, priėmiau tokį sprendimą. Manau, kad mano asmeninė, profesinė, politinė patirtis, ES ir Rusijos santykių suvokimas leis tinkamai atstovauti ES ir Lietuvos interesams“, – portalui 15min.lt diplomatas sakė telefonu iš Kabulo.

Lietuvio skyrimas į naujas pareigas formaliai turėtų būti baigtas gavus pritarimą iš priimančios šalies – Rusijos. Tik tuomet jis galės pradėti darbą Maskvoje.

Rinkimuose nedalyvaus

V.Ušackas taip pat patikino ketinantis artimiausius ketverius metus dirbti ES diplomatinėje tarnyboje, todėl Lietuvos prezidento rinkimuose neplanuoja dalyvauti.

„Artimiausiems ketveriems metams aš padariau pasirinkimą – toliau dirbti ES diplomatinėje tarnyboje, nuo 2013 m. rugsėjo 1 d. atstovaujant ES ir jos šalių interesams Rusijoje“, – BNS sakė V.Ušackas.

Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams priklausantis diplomatas pernai sakė, kad jo sprendimą dėl rinkimų nulems situacija Lietuvoje ir pasaulyje, kai artės rinkimai, jo paties požiūris, šeimos parama ir aiškios vizijos turėjimas.

Iki išvykdamas į Afganistaną diplomatas dirbo Lietuvos užsienio reikalų ministru. Šias pareigas ėjęs vos daugiau nei metus, jis buvo priverstas atsistatydinti istorijos dėl CŽV slapto sulaikymo centro įkarštyje.

Teisininko išsilavinimą turintis 48-erių diplomatas iki tol buvo Lietuvos atstovu ryšiams su NATO, dirbo Užsienio reikalų ministerijos Politikos departamento direktoriumi, viceministru, vadovavo Lietuvos deryboms dėl įstojimo į ES, dirbo ambasadoriumi JAV ir Jungtinėje Karalystėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius