Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 27

ES energetikos komisaras: naujos AE statybos projekte žingsnį atgal žengė Lietuva

Latvija turi labai mažai galimybių pasistatyti savo atominę elektrinę, o naujos jėgainės projektą Lietuvoje stabdo užtrukusios diskusijos šalyje, ketvirtadienį pareiškė Europos Sąjungos (ES) energetikos komisaras latvis Andris Piebalgas.
Turbinos
Turbinos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Žmonės visada svajoja apie šiuos reaktorius, bet jie labai brangūs, reikalauja didelių investicijų. Manau, kad galimybė pastatyti tokią elektrinę Latvijoje yra labai labai maža, jei tokia yra iš viso“, –Latvijos radijui sakė A.Piebalgas.

Anot komisaro, ketinančio siekti antrosios kadencijos Europos Komisijoje, atominės elektrinės statyba kainuotų mažiausiai 5 mlrd. eurų (17,25 mlrd. litų), o tas pats rezultatas gali būti pasiektas investuojant į atsinaujinančius energijos šaltinius.

„Mano požiūriu, tinkama niša Latvijai yra atsinaujinanti energetika, energijos efektyvumas. Šioje srityje turime daug rezervų“, – sakė A.Piebalgas.

Komentuodamas planus Lietuvoje statyti naują atominę elektrinę, A.Piebalgas sakė, kad šiuo metu Lietuvoje vyksta daug diskusijų dėl investuotojo į projektą, ir iš esmės Lietuva žengė žingsnį atgal.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius