Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 05

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko postą paliekantis A.Salamakinas: komisija virto turgumi (atnaujinta 18.07 val.)

Socialdemokratas Algimantas Salamakinas palieka Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko postą. A.Salamakinas teigia negalintis dirbti komisijoje, kuri, jo žodžiais tariant, virto turgumi.
Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas
Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujienų portalui 15min.lt A.Salamakinas sakė, kad sprendimą trauktis iš Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pareigų priėmė ketvirtadienį. Atsistatydinimo pareiškimą Seimo pirmininkei Irenai Degutienei jis ketina įteikti ateinantį trečiadienį iki 13 val. prasidėsiančio komisijos posėdžio.

„Informavau frakcijos seniūną, partijos pirmininką ir kai kuriuos savo kolegas, kad taip dirbti, kaip dabar dirbama Etikos ir procedūrų komisijoje neįmanoma. Komisija virto kažkokiu turgumi“, – penktadienį vakare kalbėjo A.Salamakinas.

Jis pabrėžė, kad norėtų palikti ne tik Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko postą, bet ir komisiją apskritai. „Prašysiu frakcijos, kad mane atšauktų ir iš eilinio komisijos nario pareigų“, – dėstė Seimo narys.

Jautė spaudimą

A.Salamakino teigimu, jo apsisprendimą palikti Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko postą lėmė kitų komisijos narių elgesys. „Aš nelabai supratau komisijos narius. Jie mane spaudė, kodėl aš dar ne visą informaciją surinkau apie šokančius ir dainuojančius Seimo narius. Kai gavau informaciją, į posėdį pakvietėme Arūną Valinską, jo žmoną, Andrių Šedžių, Žilviną Šilgalį. A.Valinskas pavertė komisijos posėdį humoro laida, pareikalavo, kad aš nusišalinčiau, nes neva su kažkuo susijęs. Komisija linkčiojo galvas vietoj to, kad pasakytų, jog čia ne cirkas“, – pasakojo Etikos sargas.

Jis piktinosi, kad dabar turi surinkti penkias pažymas, kad nešoka, nedainuoja ir pristatyti jas kitam Etikos ir procedūrų komisijos nariui Mečislovui Zasčiurinskui. „Tai koks čia darbas, jei komisija džiaugiasi, kad Valinskas įspyrė komisijos pirmininkui? Mano buvimas komisijoje kai kam kelia alergiją, tai geriau man pasitraukti“, – sakė A.Salamakinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius