-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 18

Etikos komisijai dirbti sekasi vis sunkiau

Uostamiesčio savivaldybės Etikos sargai, pirmadienį susirinkę į posėdį, ir vėl surengė spektaklį.
Judita Simonavičiūtė.
Judita Simonavičiūtė. / "15 minučių" nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Nors oficialiai rinkimų agitacijos kampanija prieš savivaldos rinkimus 2011-aisiais neprasidėjo, politikai savo pareiškimais ar per viešuosius ryšius stengiasi patraukti į save potencialių rinkėjų dėmesį. Tai atsispindėjo ir pirmadienį Klaipėdos savivaldybėje surengtame Etikos komisijos posėdyje, kuriame dalyvavo ir žiniasklaidos atstovai.

Kaip ir praėjusį kartą, kai komisija nagrinėjo neva privačius ir viešuosius interesus supainiojusios mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės  atvejį, šįkart uostamiesčio politikai ne tik bandė perrėkti vienas kitą, bet ir pristigo politinės valios, kai reikėjo pritarti, ar ne, dėl viešo etikos klausimų nagrinėjimo. Kiek sutrikę, valdininkai nusprendė, jog Etikos komisijos posėdis bus nagrinėjamas atvirai, nes esą nėra ko slėpti.

„Išteisino“ vicemerę

Nagrinėdami Aukštkiemių kaimo bendruomenės pirmininko Vaido Lekstučio pateiktą kreipimąsi bei mero pavaduotojos citatas iš spaudos, Etikos komisijos nariai išklausė abi puses. Pasak V. Lekstučio, vicemerė savo viešais pasisakymais ragindama Aukštkiemių kaimą prijungti prie miesto siekia asmeninės naudos, nes ten gyvenanti jos mama, ir esą taip ji kišasi į rajono problemas.

Replikuodama J.Simonavičiūtė teigė turinti nusišalinti nuo Aukštkiemių kaimo prijungimo prie miesto reikalų, nes materialinės naudos neturės nei ji, nei jos šeima. Vicemerė sakė, jog ten gyvenantys žmonės dažnai ją kalbina šios gyvenvietės prijungimo prie miesto klausimais, ir,  neva, šimtas žmonių yra prašę V.Lekstučio nekalbėti visų bendruomenės narių vardu.

Politikė priminė, kad iki šiol jokių sprendimų dėl minėtos teritorijos savivaldybėje nėra priimta. Tačiau ji dar kartą pabrėžė, kad jos, kaip politikės darbas – ginti miesto interesus. „Ne paslaptis, kad dauguma Aukštkiemių kaimo gyventojų dirba Klaipėdoje ir naudojasi miesto socialine infrastruktūra. Tam, kad miesto savivaldybei nereikėtų aiškintis, kurių rajonų vaikai lanko miesto mokyklas ir kaip naudojami miesto biudžeto pinigai, teisingiausia būtų atsižvelgti į faktą, kad Aukštkiemių kaimas nutolęs nuo Klaipėdos tik 6 kilometrus. Neagituoju Aukštkiemių prijungti prie miesto ir neketinu to daryti, nes neturiu jokių slaptų siekių“, – tikino miesto vadovo pavaduotoja.

Po valandą trukusių ginčių ir debatų bei kai kurių komisijos narių pasisakymų, jog tariamas J.Simonavičiūtės viešųjų ir privačių interesų supainiojimas – ne Etikos komiteto klausimas, nutarta vicemerę išteisinti susilaikius dviem komisijos nariams.

Dėl nesusipratimų Etikos komisijos darbo reglamente komisijos nariai vienbalsiai nutarė papildyti šį dokumentą, kad ateityje nekiltų ginčų ir diskusijų dėl nagrinėjamų klausimų. Komisijos pirmininkė Alina Velykienė ketina papildyti Etikos komisijos nuostatus, skundų ir prašymų nagrinėjimo tvarką ir, sulaukusi komisijos narių pasiūlymų, kitame posėdyje tvirtins naująjį reglamentą.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius