-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 10

ETTT prezidentas M.C.Ruano: mažas pasitikėjimas teismais nėra atskirų šalių problema

Vilniuje vykusioje Europos teismų tarybų tinklo (ETTT) Generalinėje Asamblėjoje be kitų klausimų buvo analizuojamas visuomenės pasitikėjimas teismais Europos šalyse, patvirtintos priemonės, padėsiančios geriau suprasti esamą situaciją ir tinkamai į ją reaguoti.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Teismas

„Mažas pasitikėjimas teismais nėra atskirų šalių problema. Ne tik Europos, bet ir viso pasaulio teismai susiduria su pasitikėjimo jais mažėjimu", – Asamblėjos metu kalbėjo ETTT prezidentas M. Carmona Ruano. Prezidentas pabrėžė, kad siekiant gerinti teismų įvaizdį būtinas glaudesnis teismų bendravimas su  visuomene ir žiniasklaida, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Pasitikėjimo teismas problemą jau antrus metus analizuoja ir problemų sprendimus siūlo viena iš ETTT darbo grupių, kurios sudėtyje – teismų atstovai iš 19 šalių. Šiuo metu ji vykdo specialų projektą, kuriuo siekiama įvertinti ir palyginti pasitikėjimą teismais skirtingose Europos valstybėse, taip pat išsiaiškinti, kaip teismų veiklą vertina ne tik privatūs asmenys, bet ir verslo įmonės.

„Mes sukūrėme anketą, kuri jau išversta į dešimt Europos kalbų. Kviečiame prie šio bandomojo projekto prisijungti ir daugiau šalių. Tirdami tarptautinį pasitikėjimą bendradarbiausime ir su Europos universitetais“, – pristatydamas darbo grupės rezultatus ir ateities projektus teigė šios grupės vadovas Belgijos Teismų tarybos atstovas Geert Vervaeke.

G. Vervaeke pažymėjo, kad šiuo metu taip pat kuriama anketa, kuri padės išsiaiškinti problemas, su kuriomis susiduria teisėjai taikydami įstatymus. „Anketos rezultatus planuojame pristatyti jau šių metų spalio mėnesį, vėliau pateiksime rekomendacijos teisėjams dėl jų kvalifikacijos kėlimo“, – teigė Belgijos atstovas.

Ši darbo grupė kitais metais planuoja išanalizuoti politinių institucijų įtaką Europos šalių teismų sistemoms, nustatyti procedūras, kaip padėti valstybėms, kuriose susiduriama su šių sričių painiojimu. Taip pat planuojama plėtoti projektą, kurio metu būtų ieškomų, kaip bendradarbiauti su žiniasklaida, kuri viešojoje erdvėje dažniausiai nušviečia tik negatyvius su teismais ir teisėjais susijusius įvykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius