Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 15 /16:25

Eurokomisaras Vytenis Andriukaitis jau dvi savaites Santariškių klinikose gydomas po sudėtingos operacijos

Trečiadienį paaiškėjo, kad Lietuvos deleguotas eurokomisaras 63 metų Vytenis Povilas Andriukaitis jau dvi savaites ne dirba Briuselyje, o yra po sudėtingos operacijos gydomas Vilniuje, Santariškių klinikose. Apie tai pranešė Santariškių klinikos. Pranešime nenurodoma, kuo serga politikas.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Europos Sąjungos (ES) sveikatos ir maisto saugos komisarui, buvusiam sveikatos apsaugos ministrui V.P.Andriukaičiui skubi operacija atlikta kovo 30 d., trečiadienį pranešė klinikos.

K.Strupas laikomas vienu geriausių šalies chirurgų, jo specializacija – sudėtingos vidaus organų operacijos bei organų transplantacijos.

Sudėtinga operacija truko 7 valandas

V.P.Andriukaičiui sudėtingą operaciją atliko Santariškių klinikų generalinis direktorius Kęstutis Strupas. Iki laimėdamas klinikų vadovo konkursą jis ėjo Pilvo chirurgijos centro vadovo pareigas. K.Strupas laikomas vienu geriausių šalies chirurgų, jo specializacija – sudėtingos vidaus organų operacijos bei organų transplantacijos.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kęstutis Strupas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Kęstutis Strupas

2008 m. jo vadovaujami chirurgai pirmą kartą Lietuvoje atliko kasos ir inkstų transplantacijas, o nuo 2011 m. pradėjo sunkiai sergančius onkologinius pacientus gydyti naujuoju būdu – taip vadinamu HIPEC – hipertermine peritonite chemoterpapija. Anksčiau tokie pacientai buvo pasmerkti, nes įprasti gydymo būdai buvo neefektyvūs.

Anot eurokomisarą operavusio profesoriaus Kęstučio Strupo, nors operacija buvo pakankamai sudėtinga, trukusi beveik 7 val.,  šiuo metu pacientas sveiksta, netrukus bus išrašytas iš ligoninės ir galės vykti į reabilitaciją Druskininkuose.

Pasiūlė operuotis nieko nelaukiant

Man buvo pasiūlyta kuo greičiau, nieko nelaukiant operuotis. Labai džiaugiuosi, kad mane operavo būtent Santariškių klinikų medikai.

„Man buvo pasiūlyta kuo greičiau, nieko nelaukiant operuotis. Labai džiaugiuosi, kad mane operavo būtent Santariškių klinikų medikai. Aš esu pats čia dirbęs, todėl ypatingai gerai žinau ir vertinu savo kolegų patyrimą ir puikų visų padalinių darbą“, – teigė V.P.Andriukaitis.

Anot jo, dėl jo sveikatos būklės tartasi ir su Briuselio Šv. Luko, ir su Oslo, ir su Heidelbergo ligoninėmis. Konkretūs sveikatos sutrikimai klinikų pranešime nenurodomi.

Lietuvos deleguotas eurokomisaras šiuo metu yra atsakingas už visuomenės sveikatą ir maisto saugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius