-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 27

Europos Komisija jau informuota apie Rusijos ribojimus Lietuvos vežėjams

Europos Komisija yra informuota apie Rusijos taikomus ribojimus Lietuvos vežėjams, kurie susiduria su sugriežtinta muitinės patikra, ketvirtadienį pranešė Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Diplomato teigimu, Briuselis šiuo metu laukia papildomos informacijos iš Vilniaus, kad galėtų pilnai įvertinti problemos mastą.

„Komisija yra informuota apie šią problemą ir šiuo metu laukia papildomos informacijos iš Lietuvos, kad galėtų įvertinti jos mastą. Pažymėtina, kad 2013 metais Federalinė muitinės tarnyba beveik mėnesį be aiškaus pagrindo taikė šimtaprocentinę muitinės kontrolę Lietuvos vežėjams, gabenusiems prekes į Rusiją“, – BNS sakė V.Ušackas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, automobilių iš Lietuvos patikrą ties Karaliaučiaus sritimi Rusija sugriežtino penktadienio vakarą.

Lietuvos vežėjai ėmė strigti ir Latvijos bei Rusijos pasienyje, Rusijos vidaus muitinėse. Vežėjų asociacijos „Linava“ duomenimis, pirmadienio vakarą Rusijos muitinė nurodė transporto priemonėms ir kroviniams iš Lietuvos taikyti pilną patikrą, ji tęsiasi iki šiol.

Rusija riboti transportą iš Lietuvos ėmė praėjus dienai po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė Rusiją pavadino teroristine valstybe. Panašius apribojimus vežėjams ir prekėms iš Lietuvos Rusija buvo įvedusi ir pernai rudenį, kai Lietuva pirmininkavo ES, tuomet šios priemonės taikytos apie mėnesį.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija Rusijos veiksmus pavadino „diskriminacine praktika“, teigdama, kad lietuviški lengvieji ir kroviniai automobiliai susiduria su „Rusijos tarnybų dirbtinai kuriamais sunkumais“.

Rusijos muitinės vadovas savo ruožtu pareiškė, kad patikra sugriežtinta, nes per Lietuvą į Rusiją gabenama uždrausta ES produkcija.

Transporto sektorius sukuria apie dešimtadalį Lietuvos bendrojo vidaus produkto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius