Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 20

Europos Komisija siūlo uždrausti į ekstazį panašų narkotiką, kuris yra legalus Lietuvoje

Trečiadienį Europos Komisija (EK) paragino uždrausti į ekstazį panašų pavojingą narkotiką – mefedroną, kuris 12 Europos Sąjungos (ES) šalių, tarp jų ir Lietuvoje, yra teisėtas.
Narkotikai
Narkotikai / Kauno policijos nuotr.

Pasak EK atstovybės Lietuvoje, paprašyta ES valstybių narių sustabdyti laisvą narkotiko mefedrono plitimą visoje Europoje, pradedant taikyti kontrolės priemones.

Mefedronas jau dabar yra neteisėtas 15 ES šalių. Vien Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje su juo siejamos bent 37 mirtys.

Komisijos pasiūlymu būtų uždrausta gaminti ir pardavinėti mefedroną, priešingu atveju visoje Europoje taikant baudžiamąsias sankcijas.

Kvalifikuota balsų dauguma Taryboje ES vyriausybės dabar privalo nuspręsti, ar priimti šias priemones.

Mefedronas yra stimuliuojanti medžiaga, kurios fizinis poveikis panašus į ekstazio ar kokaino sukeliamą poveikį. Jis paprastai parduodamas kaip milteliai, taip pat kapsulėmis ar tabletėmis, internete, nelegalių prekių parduotuvėse, jo galima įsigyti ir gatvėje iš narkotikų prekeivių.

Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centro atliktame moksliniame rizikos vertinime nustatyta, kad mefedronas gali sukelti staigių sveikatos problemų ir priklausomybę, pranešta ir apie su jo naudojimu susijusius mirties atvejus visoje Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius