Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 25

Europos Sąjungos Konkurencingumo taryba diskutuos, kaip įmonės, pramonė, gynybos ir energetikos sektoriai prisideda prie Sąjungos konkurencingumo kėlimo

Ūkio ministras Evaldas Gustas ir švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis rugsėjo 26–27 d. Briuselyje pirmininkaus Europos Sąjungos (ES) Konkurencingumo tarybos posėdžiams. Dvi dienas vyksiančioje Taryboje ES valstybių narių ministrai, atsakingi už vidaus rinką, pramonę ir mokslinius tyrimus, aptars visai Europai svarbius ES ekonomikos konkurencingumo klausimus.
Europos Sąjunga
Europos Sąjunga / „Scanpix“ nuotr.

E.Gustas rugsėjo 26 d. pirmininkaus ES vidaus rinkos ir pramonės ministrų posėdžiui. Susitikime ministrai daug dėmesio skirs mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) konkurencingumui Europos Sąjungoje didinti. Posėdyje bus aptartos pagrindinės konkurencingos pramonės Europoje bei konkurencingesnio ir veiksmingesnio gynybos ir saugumo sektoriaus kūrimo sąlygos. Ministrai taip pat diskutuos energetikos ir klimato kaitos politikos konkurencingumo klausimais.

„Šiemet sukanka penkeri metai, kai buvo priimtas Europos smulkiojo verslo aktas, kuris apibrėžė pagrindinius principus ir priemones, kurias būtina įgyvendinti, kad ES būtų užtikrintos palankesnės sąlygos smulkiajam ir vidutiniam verslui. Šiame Konkurencingumo tarybos posėdyje aptarsime Europos smulkiojo verslo akto įgyvendinimą ir sieksime suteikti politinį impulsą naujoms priemonėms, kurios galėtų padėti gerinti verslo aplinką MVĮ“, – sakė E.Gustas.

Politinių debatų metu bus diskutuojama, su kokiais iššūkiais susiduria MVĮ bendrojoje skaitmeninėje rinkoje, kuri turi padėti smulkiajam verslui išnaudoti galimybes būti inovatyviam bei plėtoti veiklą daugiau nei vienoje valstybėje. MVĮ poreikius taip pat turi atitikti ir paslaugų rinka, kadangi dauguma paslaugas teikiančių įmonių yra labai mažos.

Pasak ūkio ministro, šioje Konkurencingumo taryboje vidaus rinkos ir pramonės ministrų išsakytos nuomonės padės ruošiantis spalio mėn. Europos Vadovų Tarybai ir rengiant Konkurencingumo tarybos išvadas.

Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis rugsėjo 27 d. pirmininkaus ES valstybių narių ministrų, atsakingų už mokslinius tyrimus, posėdžiui. Posėdžio metu bus aptarta Inovacijų sąjungos ir bendros Europos mokslinių tyrimų erdvės įgyvendinimo eiga ir siūlymai, kaip procesą paspartinti, bus pristatytas naujas inovacijų rodiklis.

„Pažanga siekiant Inovacijų sąjungoje iškeltų tikslų kurti Europoje inovacijoms palankią aplinką labai svarbi mūsų bendrai ateičiai. Reikia užtikrinti, kad inovatyvios idėjos virstų rinkoje paklausiais produktais ir paslaugomis, kuriančiomis augimą ir naujas darbo vietas, – tai būtų stiprus stimulas Europos konkurencingumui“, – sako Pavalkis.

Taryboje taip pat bus pristatytos naujos kartos viešosios ir privačiosios partnerystės, kurios sudarys galimybes didelio masto ir ilgo laikotarpio inovacijų veikloms būsimoje ES mokslinių tyrimų ir inovacijų programoje „Horizontas 2020”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius