Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 19

Evaldas Lementauskas kaltinamas žadėjęs duoti 0,5 mln. litų kyšių

Generalinis prokuroras Darius Valys, antradienį kreipęsis į Seimą dėl parlamentaro Evaldo Lementausko teisinės neliečiamybės panaikinimo, teigė, kad būdamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu šis politikas kitam savivaldybės politikui siūlė 0,5 mln. litų kyšių.
Evaldas Lementauskas
Evaldas Lementauskas / 15min.lt nuotr.

D.Valys prašė panaikinti praėjusią savaitę Seimo nariu tapusio politiko teisinį imunitetą, kad jo bylą dėl kyšininkavimo toliau galėtų nagrinėti Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas.

„Teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje E.Lementauskas kaltinamas, kad 2007 metų lapkričio–gruodžio mėnesiais vykusių susitikimų metu jis pasiūlė 280 tūkst. litų kyšį Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui Vidui Urbonavičiui už tai, kad iškėlus nepasitikėjimo meru Juozu Imbrasu klausimą V.Urbonavičius balsuotų prieš nepasitikėjimą“, – teigė generalinis prokuroras.

E.Lementauskas taip pat kaltinamas, kad 2008 m. kovo mėnesį pasiūlė ir pažadėjo duoti 19 tūkst. litų kyšį V.Urbonavičiui už tai, kad jis būdamas tarybos nariu balsuotų valdančiosios daugumos Vilniaus miesto savivaldybės tarybos naudai.

E.Lementauskas taip pat kaltinamas, kad 2008 metų balandžio mėnesį pasiūlė ir pažadėjo duoti 200 tūkst. litų kyšį V.Urbonavičiui už tai, kad Vilniaus miesto savivaldybės taryboje iškėlus nepasitikėjimo juo, Vilniaus vicemero klausimą, V.Urbonavičius balsuotų prieš nepasitikėjimą.

„Už šių veiksmų atlikimą jis perdavė V.Urbonavičiui dalį kyšio – 50 tūkst. litų“, – teigė generalinis prokuroras.

Pasak jo, surinkti duomenys grindžiami V.Urbonavičiaus, Kęstučio Masiulio, neįvardytų pareigūnų parodymais, garso ir vaizdo įrašais, dokumentais.

Vėliau kalbėdamas žurnalistams generalinis prokuroras pabrėžė, jog nepanaikinus parlamentaro neliečiamybės byla teisme strigs.

„Kol jis yra Seimo narys, be abejo, tokios galimybės (nagrinėti bylą – BNS) nebus“, – sakė prokuroras.

E.Lementauskas sakė pats esąs suinteresuotas jo neliečiamybės panaikinimu, kad byla būtų kuo greičiau baigta.

„Be abejo, sutinku, ir džiaugiuosi, kad taip operatyviai generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą. Tai leidžia tikėtis, kad byla nebus vilkinama“, – žurnalistams sakė E.Lementauskas.

Jis sakė manantis, jog jo byla teisme būtų išnagrinėta per porą mėnesių.

Pagal Seimo statutą, be Seimo sutikimo jo narys negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma Seimo nario laisvė.

Antradienį Seimas turėtų sudaryti komisiją, kuri išnagrinės generalinio prokuroro siūlymą ir teiks Seimui, ar jį tenkinti. Dėl parlamentaro teisinio imuniteto panaikinimo Seime turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius