Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 23

Festivalio uždaryme – bliuzo žvaigždė iš JAV

Šią vasarą kauniečius ir pajūrio gyventojus sveikinęs pirmasis festivalis „Kaunas Blues 2010“ atsisveikina iki kitų metų. Tačiau uždarymo koncertas žada būti kaip reta triukšmingas, nes jame koncertuos bliuzo ir roko muzikos atstovas Lance‘as Lopezas.
L.Lopezas
L.Lopezas / Organizatorių nuotr.

JAV gyvenantis muzikantas gerai žinomas viso pasaulio bliuzo gerbėjams. Pasak jo paties, meilę šiai muzikai jis pajuto dar motinos įsčiose, o gitarą į rankas paėmė būdamas aštuonerių. Nuo tada su ja nesiskiria.

Scenoje esu uraganas – bliuzo muzikantas, kartais grojantis kaip kietas rokeris. Apie save yra sakęs L.Lopezas

Būsimojo muzikanto gyvenimas stipriai susijęs su dviejų JAV valstijų gyventojų gyvenimo būdu ir aplinka: L.Lopezas gimė Luizianoje, bet būdamas 12 metų persikėlė į Teksasą. Po dvejų metų grįžo atgal į Luizianą, Naująjį Orleaną. O būdamas 17-os su šeima vėl atkako į Dalasą, Teksase. Ši JAV dalis žinoma kaip kantri muzikos gimtinė, o Luiziana – bliuzo, džiazo Meka.

Augdamas tokioje aplinkoje L.Lopezas buvo tiesiog priverstas gyventi muzika. Nieko keisto, jog nuo mažumės grojęs L.Lopezas sudomino tuometinius JAV muzikos vilkus – soul muzikos legendą Johnnie Taylorą, bliuzo žvaigždę Lucky Petersoną. 1998-aisiais L.Lopezas įrašė savo pirmąjį asmeninį albumą „First Things First“, kurį prodiusavo Buddy Milesas. Šis albumas sudomino ne tik JAV, bet ir Europos klausytojus. Tiesa, europiečiams jis jau buvo žinomas po turo su L.Petersonu.

2000-ųjų gruodį L.Lopezas surengė pirmąjį turą po Europą su savo grupe. Po metų laimėjo „Metų bliuzo grupės“ apdovanojimą „Dallas Music Awards“.

Pastarąjį dešimtmetį amerikietis – dažnas svečias Europoje, čia jis koncertuoja su savo grupe arba kartu su kitais muzikantais. Pavyzdžiui, 2008-ųjų vasarą L.Lopezas akomponavo legendiniams „ZZ Top“, „Whitesnake“, „Def Leppard“.

Išgirsti L.Lopezą kauniečiai galės trečiadienį, rugpjūčio 25 dieną, 19 val., Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius