Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 09

Fiksuojama daugiau pažeidimų „Vichy“ parke, šis bando taisyti padėtį naktimis

Visuomenės sveikatos specialistai sako ketvirtadienį užfiksavę daugiau „Vichy“ vandens parko padarytų pažeidimų nei iki tol.
„Vichy“ vandens parkas
„Vichy“ vandens parkas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tuo metu parkas pastarąją naktį stengėsi pagerinti savo vandens būklę įrengdamas vandens šildytuvus, kurių sveikatos specialistai reikalavo, tačiau parkas iki tol neturėjo, BNS sakė Vilniaus visuomenės sveikatos centro (VVSC) Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Razmienė.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) ketvirtadienį BNS patvirtino jau nagrinėjanti bylą dėl Vilniuje įsikūrusio „Vichy“ vandens parko vandenyje rastų pavojingų bakterijų. Ji tyrimą pradėjo gavusi Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos (VVSPT) kreipimąsi.

Apsilankę tebeveikiančiame parke, kurį VVSPT sprendimu reikėjo uždaryti nuo antradienio, Vilniaus visuomenės sveikatos centro specialistai nusprendė rašyti papildomą pažeidimų protokolą, kuris taip pat bus perduotas Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai.

„Dabar rašome naują produktų saugos įstatymo pažeidimo protokolą, jis bus perduotas pirmadienį. Jiems tada bus bauda, kad nesilaiko nurodymų“, – BNS penktadienį sakė A.Razmienė.

Ji patvirtino žinanti, kad parkas, nepaisydamas VVSPT reikalavimo nutraukti paslaugų teikimą, veikia ir penktadienį, ketina teikti paslaugas ir toliau.

Tiesa, anot A.Razmienės, šiuo metu jame lankytis jau saugiau, kadangi per naktį jame, kaip pareikalavo specialistai, buvo sumontuota įranga vandeniui labiau pašildyti, kad jame žūtų pavojingos bakterijos.

„Jie šiandien jau įvykdė paskutinius mūsų reikalavimus. Kadangi pas juos buvo neįmanoma pakelti vandens temperatūros, šiąnakt buvo sumontuoti papildomi elektriniai šildytuvai. Atliko iš ryto terminį šoką visos sistemos, mūsų žmogus ten matavo – jau galima sakyti, kad 99 proc. nuo šiandien tos paslaugos saugios, bet iki tol tikrai buvo nesaugios“, – sakė ji.

Anot A.Razmienės, sveikatos specialistai paėmė parko vandens pakartotiniams tyrimams, rezultatai žadami po 10 dienų.

VVSPT ketvirtadienį pranešė apie tai, kad rugpjūčio pabaigoje parko vandenyje rasta legioneliozę sukeliančių pirmos serologinės grupės legionelių. Ji rugsėjo 1-ąją nusprendė laikinai uždrausti parkui teikti paslaugas, šis sprendimas įsigaliojo nuo antradienio.

Pavojingą kiekį bakterijų nustatė Vilniaus visuomenės sveikatos centras, liepos 27 – rugpjūčio 24 dienomis atlikęs patikrinimą.

Tačiau parkas uždarytas nebuvo, jis tebeveikia iki šiol. Pasak bendrovės atstovo spaudai Nerijaus Mikalajūno, vandens pramogų komplekso uždaryti neketinama todėl, kad problema dėl bakterijų esą jau išspręsta prieš dvi savaites.

A.Razmienė atkerta, kad savo vandens tyrimus parkas darė nepraėjus pakankamai laiko po cheminės dezinfekcijos, tad pavojingų bakterijų jame ir nerado.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius