-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 03

FNTT praplečia galimybes kontroliuoti galimą pinigų plovimą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba prisijungė prie Europos Sąjungos Finansinės žvalgybos padalinių keitimosi informacija tinklo (FIU.NET) ir nuo šiol galės juo naudotis kasdieniniame darbe, atskleisdama ir tirdama finansinius nusikaltimus ir bendradarbiaudama su kitais operatyvinės veiklos subjektais.
FNTT
FNTT / 15min.lt

FIU.NET – tiesioginis Europos Sąjungos valstybių finansinės žvalgybos padalinių keitimosi informacija tinklas, teigiama išplatintame pranešime. Naudodamiesi šiuo tinklu Europos finansinės žvalgybos padaliniai operatyviai gauna ir tikrina duomenis apie asmenis, jų turimas atsiskaitomąsias sąskaitas, turtą, finansinę veiklą, kitą informaciją reikalingą pinigų plovimo ir (ar) teroristų finansavimo nusikaltimų užkardymui ir prevencijai. Dabar prie tinklo yra prisijungę 20 Europos Sąjungos finansinės žvalgybos padalinių.

Finansinės žvalgybos padaliniai yra tarptautinio lygio specializuotos valstybinės institucijos, užtikrinančios pinigų plovimo ir (ar) teroristų finansavimo prevenciją nacionaliniu mastu. Finansinės žvalgybos padaliniai, keisdamiesi žvalgybine informacija, aktyviai bendradarbiauja visame pasaulyje. Daugiau kaip 120 skirtingų pasaulio šalių institucijų jungianti organizacija vadinama Egmonto grupe ir yra bene svarbiausias ir operatyviausias informacijos šaltinis, susijęs su pinigų plovimo, o po 2001 m. rugsėjo įvykių Jungtinėse Amerikos Valstijose – ir teroristų finansavimo prevencija.

1999 m. gegužės mėnesį Bratislavoje, kurioje buvo organizuotas VII Egmonto grupės susitikimas, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba buvo pripažinta visateise nare, jai suteiktas finansinės žvalgybos padalinio statusas. Nuo to laiko FNTT nekliudomai gali keistis žvalgybinio pobūdžio informacija su kitų valstybių finansinės žvalgybos padaliniais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius