Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 09

FNTT: tik sąmoninga ir sąžininga visuomenė yra stipri ir saugi

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) prisideda prie viešos akcijos ir kviečia vokelį naudoti šventiniams linkėjimams, o ne kyšiams. Kartu su kitomis institucijomis FNTT pareigūnai, minėdami Tarptautinę antikorupcijos dieną, irgi dalins stilizuotus voko formos atvirlaiškius, rašoma FNTT  direktoriaus funkcijas atliekančio direktoriaus pavaduotojo Šarūno Rameikio vardu penktadienį paviešintame pranešime.
FNTT mini Antikorupcijos dieną
FNTT vokelis su linkėjimu minint Antikorupcijos dieną / FNTT nuotr.

„Skaidrumas, sąžiningumas, nulinė tolerancija korupcijos apraiškoms Lietuvos gyventojams tampa savaime suprantamu dalyku, visuomenė ilgainiui supranta tokių nuostatų pokyčių vertę. Tačiau norėtųsi, kad tie pokyčiai vyktų greičiau, juk keistis yra išmokstama. Prie to prisideda ir ši akcija“, – pranešime cituojamas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Š.Rameikis.

Todėl gruodžio 9 dieną, minint Tarptautinę antikorupcijos dieną, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Lietuvos Respublikos Vyriausybės kuruojamų Lietuvos policijos, Muitinės departamento, FNTT, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Kalėjimų departamento ir kitų šalies institucijų imuniteto padalinių pareigūnai ir jaunimo organizacijų atstovai telkiasi bendrai akcijai, kurios tikslas – didinti visuomenės sąmoningumą ir skatinti netoleranciją korupcijos apraiškoms ir nesąžiningam elgesiui. Po visą Lietuvą pasklis atvirlaiškiai, kurie primins, kad vokeliai artėjančių švenčių proga turėtų būti naudojami ne kyšiams, o linkėjimams.

Akcija „Vokelis ne kyšiams, o Jūsų šventiniams linkėjimams“ įsibėgės Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, kurios metu Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kartu su Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) dalins stilizuotus voko formos atvirlaiškius, kuriuose įrašytas sveikinimas su Tarptautine antikorupcijos diena – kartu ir priminimas, kad vokai skirti ne kyšiams, o turi kitą paskirtį, ypač artėjančių švenčių proga. Taip pat praeiviai bus kviečiami parašyti savo linkėjimus antikorupciniame stende ir taip išreikšti netoleranciją korupcijai.

Atvirlaiškiai, kuriuose pavaizduotas stilizuotas vokas su antikorupcine žinute ir palinkėjimu, bus dalinami visoje Lietuvoje – numatoma iki Naujųjų metų jų išdalinti per 10 tūkst. Visuomenės apklausos atskleidžia, kad gyventojai vis labiau linkę nepateisinti ir netoleruoti korupcijos, nuosekliai mažėja pasiruošusių duoti kyšį ir (ar) davusių kyšį asmenų skaičius. Daugėja teigiančių, jog kyšio davimas ar gavimas yra ne tik nusikalstama veika, kuria pažeidžiami valstybės įstatymai, bet ir prieštarauja jų įsitikinimams, moralinėms vertybėms.

Kas ketvirtas Lietuvos gyventojas per pastaruosius metus yra davęs kyšį, rodo „Transparency International“ 2016 metų Pasaulinis korupcijos barometras. 7 proc. Lietuvoje kyšį mokėjusių gyventojų apie tai pranešė atitinkamoms institucijoms, 15 proc. apklaustųjų atrodo, kad visuomenėje pranešti apie kyšininkavimą yra priimtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius