-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 07

„Freedom House“ vadovas sako, organizacijos biuras Lietuvoje sieks demokratijos ir laisvės Baltarusijoje

Vilniuje viešintis „Freedom House“ vadovas Davidas Krameris sako, kad atidaromo organizacijos biuro Lietuvoje taikinys bus Baltarusija.
Vienas iš opozicijos aktyvistų Minsko tardymo izoliatoriuje
Vienas iš opozicijos aktyvistų Minsko tardymo izoliatoriuje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes koncentruojame dėmesį į Baltarusiją. Mes norime remti baltarusius, kurie gina žmogaus teises ir kurie nori matyti demokratiškesnę ir laisvesnę šalį“, – BNS sakė D.Krameris.

Jis teigė nemanantis, jog tai bus lengvas uždavinys. Vašingtone įsikūrusios „Freedom House“ būstinės vadovas pasakojo, kad organizacijos Lietuvos biuras veiks kartu su Lietuvos Vyriausybe ir visuomeninėmis organizacijomis.

„Lietuva šiuo metu vadovauja Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai, yra NATO ir Europos Sąjungos narė, ir stiprus pagalbininkas demokratiškesnei Baltarusijai. Lietuva remia Baltarusijos pilietinę visuomenę, opoziciją, studentus. Taigi mes tikimės partnerystės – esame privati pelno nesiekianti organizacija ir norime tapti Lietuvos organizacijų partneriu, taip pat kaip ir Vyriausybės bei žmonių partneriu siekiant demokratiškesnės ir laisvesnės Baltarusijos. O kadangi Baltarusija ir Lietuva ribojasi siena, tai be abejo yra ir Lietuvos interesas“, – BNS sakė D.Krameris.

„Freedom House“ vadovo aiškinimu, organizacija Baltarusijoje visų pirma rems vietinius kovotojus už laisvę.

„Sąveikausime su jais įvairiais būdais. Mes neketiname daryti paslaugų opozicijai ir nebandysime kažko pasodinti į valdžią. Mes taip neveikiame. Mes tiesiog norime padėti tiems, kurie kovoja už didesnes laisves savo šalyje“, – pasakojo jis.

„Freedom House“, kurios būstinė yra Vašingtone, užsiima demokratijos, politinių laisvių ir žmogaus teisių padėties įvairiose pasaulio šalyse stebėjimu ir analize, skatina demokratijos ir laisvės vertybių sklaidą.

Žymiausi jos tyrimai – kasmet skelbiamos Pasaulio laisvės r Spaudos laisvės ataskaitos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius