Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 15

G.Jautakaitė: „Savo koncertuose laukiu mąstančių žmonių“

Didžiąją metų dalį ji praleidžia toli nuo Lietuvos gyvendama savo gyvenimą, tačiau vos tik atvykusi vos spėja lakstyti į susitikimus su žurnalistais ir intensyviai repetuoja. Tačiau toks gyvenimas, regis, visai patinka iš JAV į Lietuvą vėl atvykusiai Gintarei Jautakaitei. Šią savaitę į koncertinį turą po Lietuvą iškeliaujanti atlikėja savo gerbėjams ketina pristatyti išskirtinę programą. Specialiai jai iš anglų kalbos į lietuvių buvo verčiamos G.Jautakaitės dainos bei ieškoma išskirtinių instrumentų – Mugo arfos bei vokoderio.
Koncerte pati G.Jautakaitė gros ne tik fortepijonu, bet ir lietuviams neįprastais instrumentais – vokoderiu ir Mugo arfa.
Koncerte pati G.Jautakaitė gros ne tik fortepijonu, bet ir lietuviams neįprastais instrumentais – vokoderiu ir Mugo arfa. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmieji išgirsti naują menininkės programą „Gintarėlogija“ šįvakar galės vilniečiai, vėliau bus surengti koncertai Šiauliuose, Klaipėdoje ir Tauragėje. O rugsėjo 22-ąją išskirtinio balso atlikėja pasirodys savo gimtojo miesto – Kauno publikai.

Bendraudama su „15min“ G.Jautakaitė prasitarė, kad šiam koncertiniam turui ruošėsi kiek neįprastai. Su koncertuose kartu pasirodysiančiais muzikantais Neda Malūnavičiūte (vokalas, fleita), Tomu Ramančiūnu (violančelė), Arnu Mikalkėnu (klavišiniai), Arvydu Joffe (mušamieji) ir Nerijumi Ardzevičiumi (gitara, kontrabosas) repetavo tik keletą kartų. „Tačiau jie profesionalai, todėl viskas bus gerai. Namų darbus padarėme: dar balandį, kai buvo suplanuotas mano koncertų turas Lietuvoje, atsiunčiau savo kūrinių natas, įrašus, todėl muzikantai galėjo jas išstudijuoti. Dabar beliko viską sustyguoti“, – sakė atlikėja.

Koncerte pati G.Jautakaitė gros ne tik fortepijonu, bet ir lietuviams neįprastais instrumentais – vokoderiu ir Mugo arfa. Abu jie – retai naudojami Lietuvos kūrėjų, todėl koncertinio turo rengėjams teko pavargti, kol pavyko rasti G.Jautakaitės pageidautus instrumentus.

„Iki dabar neaišku, kaip bus su vokoderiu. Labai norėtųsi, kad Lietuvos klausytojai išgirstų keletą dainų, kuriose naudoju šį instrumentą. Tačiau atsigabenti iš JAV, kur jį turiu, šiemet negalėjau. O Lietuvoje, paaiškėjo, kad toks instrumentas tėra vienas vienintelis“, – juokėsi G.Jautakaitė. Tačiau net ir be šio instrumento savo koncertuose ji žada išskirtinį skambesį bei reginį.

„Bus įvairių kūrinių iš 3 mano albumų, išleistų ir Lietuvoje, ir JAV. Taip pat dar neįrašytų kūrinių. Daugumą jų atliksiu lietuvių kalba – tekstai buvo specialiai verčiami, nes noriu, kad klausytojai suprastų, apie ką dainuoju. Tačiau kai kurios dainos neišverčiamos, todėl atliksiu ir keletą kūrinių anglų kalba. Be to, vieną jų sutiko dainuoti Neda. Visa tai palydės vaizdo projekcijos, kurias ruošia Vladas Šerstobojevas“, – apie būsimus koncertus pasakojo atlikėja.

Pasak G.Jautakaitės, jos koncertai skirti mąstančiam klausytojui: „Amžius nėra toks svarbus. Jei sugebi mąstyti į priekį, sugebi savo muziką atnaujinti, ji visada bus populiari. Gal todėl mano koncertuose pilna jaunimo. Jie neslepia, kad anksčiau nežinojo nei manęs, nei mano muzikos. Bet paklausė ir susidomėjo“.

Priminsime, kad Kaune G.Jautakaitės koncertas vyks rugsėjo 22 dieną kultūros ir sporto centre „Girstutis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius