-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 09 29

G.Landsbergis: užsidarius Sakartvelo ir Kazachstano sienoms, bėgantys rusai gali patraukti ES link

Mobilizacijos išsigandusiems Rusijos piliečiams užplūdus Sakartvelą ir Kazachstaną, jeigu šios šalys nuspręstų uždaryti sienas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis neatmeta, kad daugiau bėgančių rusų galėtų pasukti Europos Sąjungos link. Jo teigimu, į Lietuvą norinčių atvykti Rusijos piliečių skaičius sumažėjęs 60 proc.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienį Seime paklaustas, ar nesibaiminama, kad Sakartvelui uždarius valstybės sienas Rusijos piliečiams, visas srautas plūstelės mūsų regiono kryptimi, G.Landsbergis žurnalistams sakė, jog visko gali būti.

„Vertiname situaciją, palaikome ryšį taip pat ir su Sakartvelo vyriausybe. Kalbamės, kaip jie vertina situaciją, saugumo padėtį. Taip pat – ir su Kazachstanu. Neatmesčiau galimybės, kad galime matyti didesnį judėjimą užsidarius toms valstybėms.

Kitaip tariant, visiškai izoliavus Rusijos sienas, pamatytume didesnį judėjimą ir link Europos Sąjungos sienos. Tą, ką mes stebėjome su Suomijos siena“, – teigė užsienio reikalų ministras.

Jo nuomone, šiandien pagrindinė priežastis, kodėl ties Lietuvos ar kitų Baltijos valstybių sienomis nėra didelio Rusijos piliečių srauto, yra dėl anksčiau priimto sprendimo neįleisti Ukrainą užpuolusios šalies piliečių su Šengeno vizomis.

„Ir ta informacija juos pasiekė, ir žinojo. Dėl to mes matome praktiškai 60 proc. bandymų kirsti sieną kritimą. Tai reiškia, kad 60 proc. žmonių pasirinko prie Lietuvos sienos išvis neatvažiuoti, žinodami, kad čia jų laukia papildomos individualios, Šengeno taisykles atitinkančios patikros, po kurių didelė tikimybė yra į Europos Sąjungos teritoriją nepatekti“, – komentavo G.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius