Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 27

G.Nausėda domėsis Alytaus regiono problemomis, lankysis Žuvinto rezervate

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį domėsis Alytaus regiono problemomis ir lankysis Žuvinto biosferos rezervate.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Roberto Dačkaus nuotr.

Prezidentūros teigimu, daugiausia dėmesio bus skirta aplinkosaugos ir kovos su klimato kaita klausimams.

„Prezidentas domėsis, su kokiais didžiausiais iššūkiais susiduria savivaldybės, siekdamos pagerinti aplinkos būklę ir mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išlakas“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

„Taip pat bus aptartos galimybės aktyviau įsitraukti į Europos Sąjungos žaliąją transformaciją ir Alytaus regione diegti aplinką tausojančius sprendimus“, – teigiama jame.

Susitikimas su Alytaus miesto ir rajono, Lazdijų ir Varėnos rajonų bei Druskininkų merais vyks nuotoliniu būdu, jame taip pat dalyvaus eurokomisaras Virginijus Sinkevičius.

„Jis pristatys EK paskelbtą Žaliąjį kursą ir aptars regionų vaidmenį bei svarbą siekiant klimato neutralumo tikslų“, – teigia Prezidentūra.

Anot jos, susitikimo metu taip pat bus aptarti ir saugomų teritorijų – Punios šilo bei Žuvinto biosferos rezervato apsaugos klausimai, viešųjų pastatų modernizavimas, atsinaujinančių energijos išteklių diegimas.

Taip pat ketinama kalbėtis apie vandentvarkos ir atliekų tvarkymų sistemų iššūkius, galimybes regione plėtoti turizmo infrastruktūrą, Nemuno vagą pritaikyti laivybai.

Po nuotolinio pokalbio su merais šalies vadovas vyks į Žuvinto biosferos rezervatą, čia G.Nausėda susipažins su „šia unikalia Lietuvos saugoma teritorija ir jai tenkančiais iššūkiais“.

Prezidento vizito išvakarėse rezervato vadovo pareigas palieka ilgametis jo direktorius Arūnas Pranaitis, BNS teigęs, kad dalinai tai susiję ir su rezervato direkcijos auditu. Tuo metu Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vadovas Albertas Stanislovaitis sako, kad A. Pranaitis atleidžiamas dėl tarnybinių pažeidimų, o ne savo noru.

Prezidento patarėjai penktadienį nuotoliniu būdu dalyvaus susitikimuose su savivaldybių atstovais, atsakingais už socialinius klausimus, biudžetinių socialinių paslaugų įstaigų vadovais, regioninės kultūros tarybos nariais, kultūros paveldo apsaugos specialistais, švietimo įstaigų vadovais.

Valstybės pažinimo centro edukatoriai Alytaus regiono savivaldybių pradinėms klasėms ves nuotolines pamokas tema „Mažieji tyrinėtojai“.

Prie trijų susitikimų prisijungs ir su vaikais bendraus centro edukacinių projektų globėja – pirmoji ponia Diana Nausėdienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius