Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 14

G.Nausėda: naujieji valdantieji galėtų pagaliau išspręsti PVM lengvatos šildymui klausimą

Naujoji valdančioji koalicija, jeigu ją formuotų pirmajame Seimo rinkimų ture laimėjusios partijos, galėtų pagaliau išspręsti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos šildymui klausimą, mano SEB banko ekonomistas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiuo metu viskas yra pagal savotišką ritualą – prasideda kitų metų biudžeto svarstymas, pačiame biudžete yra numatoma lengvatą naikinti nuo kitų metų, tada Seime pateikiamos pataisos dar kartą pratęsti lengvatos galiojimą, tada prasideda diskusijos ir visada jų pabaigoje ta lengvata būdavo pratęsiama. Taip bent būdavo iki šiol ir kol kas šitas reikalas atitinka tai, kas buvo. Klausimas, ar ir pabaiga bus tokia pati“, – penktadienį žurnalistams kalbėjo SEB banko prezidento patarėjas G.Nausėda.

Anot jo, rinkimus daugiamandatėje apygardoje laimėjusios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) susijungusios į koaliciją šią tendenciją galėtų pakeisti.

„Rinkimus laimėjusios partijos tikrai nėra entuziastingos šitos lengvatos atžvilgiu ir ne be pagrindo įrodinėja, kad PVM šildymo lengvata yra naudinga ne tik mažas pajamas gaunantiems, bet ir pakankamai turtingiems žmonėms, gyvenantiems daugiabučiuose (...)

Galbūt geriau būtų nukreipti tas atsipalaiduojančias finansinės lėšas kryptingai tiems žmonėms, kuriems labiausiai reikia. Tai tikrai nėra sunku padaryti ir galima kompensavimo planą parengti per labai trumpą laiką. Bet tam iš pradžių reikia išsikelti sau tokį tikslą“, – sakė G.Nausėda.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Finansų ministerijos parengtam 2017 metų biudžeto projektui, kuriame nėra numatyta PVM lengvata centriniam šildymui. Tačiau valdantieji socialdemokratai ketvirtadienį įregistravo minėtą lengvatą pratęsiančias įstatymo pataisas.

Šiuo metu lengvatinis PVM šildymui siekia 9 proc., o standartinis tarifas – 21 procentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius