-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 20

G.Steponavičius aiškinasi, ar G.Kirkilas teisėtai įgijo magistro laipsnį liudijantį diplomą

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius aiškinasi, ar socialdemokratas buvęs premjeras Gediminas Kirkilas yra teisėtai įgijęs vadybos ir verslo administravimo specialybės magistro diplomą.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasak ministro G.Steponavičiaus patarėjos Ritos Grumadaitės, „ministras reaguodamas į viešai paskleistą informaciją ir norėdamas išsiaiškinti, ar nebuvo pažeistos Lietuvos Respublikos teisinės normos priimant studijuoti į magistrantūros studijas, paprašė VU ir VU TVM pateikti informaciją“.

„Šiame paklausime prašoma paaiškinti, kokiomis aplinkybėmis G.Kirkilas buvo priimtas į TVM magistrantūros studijas, kurias jam baigus buvo išduotas magistro diplomas. Lietuvos įstatymai numato, kad aukštųjų partinių mokyklų diplomai yra nepripažįstami dokumentais, liudijančiais aukštąjį išsilavinimą“, – BNS sakė R.Grumadaitė.

Ministro prašymą paaiškinti, kokiomis aplinkybėmis G.Kirkilas buvo priimtas į magistrantūros studijas, VU gavo spalio 2 dieną ir atsakymą turėtų pateikti per 30 dienų nuo šios datos. Abejonių dėl G.Kirkilo teisėto diplomo įgijimo buvo kilę ir 2006 metais prieš politikui tampant ministru pirmininku.

Tuomet TVM direktoriaus pareigas ėjęs Jonas Kunčinas buvo nurodęs, jog G.Kirkilas buvo priimtas studijuoti įvertinus neformaliojo švietimo būdu asmens įgytą kompetenciją bei nustačius, kad politikas turi kvalifikaciją, suteikiančią teisę studijuoti magistrantūros studijose. G.Kirkilas yra baigęs Vilniaus aukštąją partinę mokyklą, į kurią įstojo 1978 metais ir kur studijavo politikos mokslus.

Aukštosios partinės mokyklos diplomai šiuo metu Lietuvoje nepripažįstami kaip aukštąjį išsilavinimą liudijantys dokumentai.

Magistrantūros studijas Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykloje G.Kirkilas baigė 2004 metais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius