Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 07

Gabiausių „čiurlioniukų“ koncertas

„Klaipėdos muzikos pavasaris“ ketvirtadienį kviečia jaunuosius klausytojus ir jų tėvus bei mokytojus paklausyti Vilniaus M.K.Čiurlionio nacionalinės menų gimnazijos simfoninio orkestro, vadovaujamo dirigento Martyno Staškaus.
Klaipėdoje rytoj koncertuos būsimosios žvaigždės – M.K.Čiurlionio nacionalinės menų gimnazijos simfoninis orkestras.
Klaipėdoje rytoj koncertuos būsimosios žvaigždės – M.K.Čiurlionio nacionalinės menų gimnazijos simfoninis orkestras. / Koncertų salės nuotr.

Su orkestru koncerte gros solistai – gabiausi gimnazijos moksleiviai: Agnė Radzevičiūtė, Monika Daržinkevičiūtė (fortepijonas), Arnas Kmieliauskas (violončelė), Algirdas Šochas (smuikas), Vytautas Oškinis (fleita), Povilas Čepulis (klarnetas).

Vadinamųjų čiurlioniukų orkestro profesinis ir dvasinis vadovas M.Staškus yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro dirigentas, per 14 darbo metų dirigavęs daugiau kaip 700 spektaklių. Jį buvo galima pamatyti ir LTV projekte „Triumfo arka“ bei chorų konkurse „Lietuvos balsai“. Profesionalaus choro ir orkestro dirigento diplomus turintis M.Staškus nestokoja kūrybinės energijos ir veržlumo. Tad nenuostabu, kad savo energija uždega ir jaunuosius M.K.Čiurlionio Nacionalinės menų gimnazijos simfoninio orkestro atlikėjus.

M.Staškus sako, jog, ugdydamas kolektyvą, sąmoningai teikia pirmenybę klasikos opusams, kurie pratina prie precizikos, pusiausvyros, kitaip tariant, yra tvarkos pradžiamokslis.

Koncerte skambės „Simfoniniai koncertai ir šokiai“, tiek atskleidžiantys profesionalius atlikėjų gebėjimus, tiek suteikiantys programai žaismės ir jaunatviškumo.

Koncerto „Simfoniniai koncertai ir šokiai“ pradžia rytoj, 18 val. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius