-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 05 13

Gabrielius Landsbergis atsisako europarlamentaro mandato

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis nusprendė atsisakyti Europos Parlamento (EP) mandato ir grįžti į Lietuvą.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Politikas 15min patvirtino, kad taip pasielgti jį paskatino ketvirtadienį besitraukiančiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui mesti įtarimai ėmus kyšį.

„Turbūt ne paslaptis, kad būtent dabar atsisakau mandato dėl vakar paskelbtos naujienos apie E.Masiulį. – teigė jis, – Gal labiau nei pats faktas, sprendimą įtakojo kilusi nusivylimo banga – stebime socialinius tinklus ir šiaip jaučiame visuomenės nuotaikas. Dauguma vakar tai ir pasakė, jaunoji karta pasijuto išduota.“

Negalime šiandien jų palikti, negalime jų išduoti.

Pasak G.Landsbergio, dabar reikia suteikti žmonėms viltį, matymą, kad jie prisideda prie valstybės valdymo. „Negalime šiandien jų palikti, negalime jų išduoti. Būtent tai buvo pagrindinis mano motyvas“, – tvirtino jis.

Anksčiau kalbėta, kad TS-LKD lyderis dėl EP mandato apsispręs, kai bus patvirtintas galutinis partijos sąrašas Seimo rinkimams.

Mėnesio pradžioje pasigirdo kalbos, kad G.Landsbergis neves partijos į rinkimus, nes nenori atsisakyti europarlamentaro mandato, tačiau konservatoriai tai neigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius