-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 26 /11:33

Gabrielius Landsbergis: „Ultimatumai keliami priešams, o ne partneriams“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad konservatoriai šią savaitę neplanuoja jokių partijos posėdžių, kuriuose būtų sprendžiama dėl koalicijos su valstiečiais-žaliaisiais. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovo Ramūno Karbauskio pareiškimą, kad konservatorių atsakymo bus laukiama iki penktadienio, G.Landsbergis vadina ultimatumu.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ultimatumai niekam nėra malonūs. Keliami jie dažniau priešams, o ne partneriams.

Jeigu aiškumo neatsiras – pažadame palaikyti visus išmintingus ir Lietuvai reikalingus sprendimus. Iš opozicijos, – sako G.Landsbergis.

Bet net ne jie svarbiausia. Žinios iš „valstiečių“ stovyklos visiškai prieštaringos. Panašu, kad tikrosios Valstiečių–žaliųjų pozicijos dar nėra sudėliotos, arba jų net neįmanoma sudėlioti, dėl per daug skirtingų požiūrių partijos viduje. Neaiškūs nei reikalavimai, nei koalicijos rėmai, sudarymo principai, pagrindiniai darbai ir t.t. Viskas kol kas migloje.

Tą sakiau ir praėjusią savaitę – viena buvo klausytis žmonių, norinčių susiderėti ir rasti bendrus taškus, kita – klausytis nenorinčių derėtis. Jeigu aiškumo neatsiras – pažadame palaikyti visus išmintingus ir Lietuvai reikalingus sprendimus. Iš opozicijos“, – 15min trečiadienį ryte socialiniame tinkle „Facebook“ į klausimą apie R.Karbauskio reikalavimą atsakymą dėl koalicijos pateikti iki penktadienio, atsakė G.Landsbergis.

Pasak jo, konservatorių derybų grupė valstiečiams-žaliesiems antradienį pateikė klausimų ir kol kas nesulaukė atsakymų nei dėl programų suderinamumo, nei dėl atsisakymo vienu metu derėtis ir su konservatoriais, ir su socialdemokratais, nei dėl Liberalų sąjūdžio pakvietimo į koaliciją, nei, galiausiai, dėl sutikimo pasitikrinti patikimumą Valstybės saugumo departamente (VSD).

R.Karbauskis antradienio vakarą pareiškė, kad tiek konservatorių, tiek socialdemokratų atsakymo dėl principinio sprendimo dirbti pozicijoje lauksiantis iki penktadienio.

„Ta leksika ypač iš konservatorių pusės, kad mes nežinome, kas čia yra, mes nežinome programų. Puikiai žinom programas. Mūsų programa labai didelė, labai išsami. Šnekėti apie tai, kad jie kažko nežino, negalima. Galbūt yra nesutapimų. Jeigu mes pradėtume kalbėti, kad tas netinka ar anas netinka, tai čia prasideda jau derybos. Dabar bandoma ieškoti argumentų, kad tą sprendimą atidėtų arba tiesiog, kad jo nebūtų“, – antradienį kalbėjo R.Karbauskis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga per Seimo rinkimus užsitikrino 56 parlamentarų mandatus, konservatoriai Seimo rinkimuose iškovojo 31 mandatą, socialdemokratai – 17 mandatų. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitiko su LVŽS bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovais ir palinkėjo Seimo rinkimus laimėjusiems „valstiečiams“ suburti skaidrią ir atsakingą valdančiąją koaliciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius