Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 25

Gabrielius Landsbergis: valdančiuosius turime paremti, jei jie vykdys pokyčius

Jeigu Seimo valdantieji imsis pokyčių, opozicijoje esanti Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) turi juos paremti, į partijos tarybos posėdyje pareiškė lyderis Gabrielius Landsbergis, pristatydamas savo vertinimą dėl politinės padėties šalyje.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Jeigu pokyčiai vyks mes turime juos paremti (...) Dėl to, kad mes atėjome su pokyčių vėliava. Šiandieninė valdžia, net Seime, tiesą sakant , Vyriausybė turi energijos ir entuziazmo kai kuriems pokyčiams – bent jau taip atrodo šiandien“, – šeštadienį tarybos posėdyje teigė jis.

„Į rinkimus ėjom su vienu labai aiškiu pažadu – Lietuvai reikalingi pokyčiai. Tuo ir skiriamės nuo kitų partijų, kad nepagalvojusios pažada. Tikiu, kad sakydami, kad Lietuvai reikia pokyčių, tą turime ne tik savo lūpose, bet ir širdyse, ir galvose. Ir tuos pokyčius esame pasirengę įgyvendinti ir juos nešti ant savo kupros kaip sunkų krovinį nepriklausomai, kas aplinkui vyksta“, – pridūrė G.Landsbergis.

Pasak jo, pirmas „mažytis žingsnelis“ link pokyčių gali būti apsisprendimas dėl miškų urėdijų pertvarkos. Paskui – sprendimai, reikalingi, kad Lietuva taptų Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) nare, švietimo ir mokslo įstaigų reformos.

„Ir šiandien tai yra pokytis, kurio mums reikia, pokytis, kurį mes pažadėjome padaryti. Jeigu mes galime važiuoti į Ukrainą žadėti ir mokyti juos apie pokyčius, žadėti savo rinkėjams pokyčius, ar mes turime jėgų ir politinės valios patys prie jų prisidėti. Jeigu ne, tai kam iš viso tada kalbame apie pokyčius?“ – emocionaliai kalbėjo G.Landsbergis.

Jis siūlė nesišalinti reformų galvojant apie nuo jų galinčius nukentėti žmones: „Jais reikia pasirūpinti – gal jiems reikia padėti kokias nors pagalves, kad jeigu jie kris skaudžiai“.

Tarybos posėdyje naująja partijos vykdomąja sekretore paskirta G.Landsbergio pavaduotoja Aistė Gedvilienė. „Esu pasiruošusi dirbti, kad mūsų bendruomenė taptų dar atviresnė visuomenei“, – partiečiams teigė A.Gedvilienė.

Vykdomasis sekretorius vadovauja TS-LKD sekretoriatui, kuris vykdo materialinį ir organizacinį TS-LKD veiklos užtikrinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius