Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 10 21

Gabrielius Landsbergis: „valstiečių“ partijoje vyksta desperatiškas blaškymasis

Konservatorių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad po Seimo rinkimų turėtų būti suformuota trijų partijų koalicija, nors vieniems iš potencialių partnerių – Valstiečių ir žaliųjų sąjungai – išsako kritikos dėl nenuoseklumo.
15min debatuose – Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis.
15min debatuose – Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Čia toks desperatiškas blaškymasis, man regis, yra tai, ką dabar matome, matyt, yra didelė panika dėl to, kaip atrodys situacija po rinkimų. Išties beveik kasdien mes vis girdime naujus reikalavimus, naujas raudonas linijas braižomas. Jau net sunku susekti, ko dar nenori matyti naujoje Vyriausybėje, kokių dar naujų įdomių idėjų atsineša valstiečiai ir žalieji prie dar kol kas būsimo derybų stalo“, – Žinių radijui penktadienį sakė G.Landsbergis.

„Vakar laidoje išgirdau, kad ir nauji kapitalo mokesčiai bus, ir lenkai koalicijoje bus, ir įvairių kitų dalykų – atrodo, kūryba laike vyksta. Atrodo, kad programa viena parašyta buvo kažkada, o dabar rašoma nauja – paskutinių dienų debatų programa. Aš, tiesą sakant, neįsivaizduoju, kaip ta partija ketina ir įsivaizduoja save derybose“, – svarstė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas.

Jis taip pat teigė, kad kalbėdamasis su „valstiečių“ sąrašo lyderiu Sauliumi Skverneliu mato nusiteikimą deryboms ir jo tonas – akivaizdžiai kitoks nei partijos pirmininko Ramūno Karbauskio.

„Nuomonės skiriasi ne tik tarp Sauliaus Skvernelio ir Ramūno Karbauskio, bet akivaizdu, kad partijoje pas juos yra dar daugiau nuomonių skirtumų“, – tikino konservatorius.

G.Landsbergis teigė, kad norėtų sudaryti trijų partijų koaliciją – ne tik konservatorių ir „valstiečių“, bet ir Liberalų sąjūdžio. R.Karbauskis yra sakęs, kad nelabai įsivaizduoja liberalų būsimoje koalicijoje.

„Aš vis dėl to koalicijoje matau tris partijas, man yra svarbus ir liberalų dalyvavimas koalicijoje, aš manau, kad aš kviesiu mūsų bičiulius iš Liberalų sąjūdžio būtent pradėti diskusijas, pokalbius, jų racionalus protas ir racionalūs sprendimai yra svarbūs Lietuvai, akivaizdu, tą rinkėjai išsakė, pasitikėdami jais po korupcijos skandalo, kuris juos ištiko“, – kalbėjo G.Landsbergis.

Liberalus įvertinęs už racionalumą, valstiečių kai kuriuos reikalavimus G.Landsbergis apibūdino kaip sunkiai suvokiamus protu.

Liberalus įvertinęs už racionalumą, valstiečių kai kuriuos reikalavimus jis apibūdino kaip sunkiai suvokiamus protu.

R.Karbauskis BNS penktadienį tikino, kad „valstiečiai“ yra vieningi, o blaškymąsi ir desperaciją įžvelgia pačių konservatorių gretose.

„Šiandien bandydamas kažkaip kompensuoti tai, kad vakar buvo visiškas fiasko, jis pradeda šnekėti, kad kažkas negerai su mumis.

Su mumis viskas yra gerai, jūs nė vieno Seimo nario nerastumėte iš mūsų jau išrinktų ar antrojo turo narių, kuris pasakytų, kad turi kokią nors abejonę mūsų vienybe arba mūsų vertybėmis“, – kalbėjo R.Karbauskis, turėdamas galvoje ketvirtadienio vakarą vykusią priešrinkiminius debatus LRT „Forume“.

„Mūsų frakcija bus pati stipriausia. Žinote, kas bus: mums reiks labai daug pastangų atitinkamai atremti norą kitų partijų žmonių ateiti į mūsų frakciją po Seimo rinkimų. Ir gali būti, kad ir iš konservatorių bus“, – pridūrė R.Karbauskis.

Per pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiausiai mandatų iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, antra liko nedaug atsilikusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Antras rinkimų turas vyks sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius