Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 26

Gali grįžti nemokamas maitinimas pradinukams

Seimas svarstys, ar grąžinti nemokamą maitinimą pradinukams.
Dar šiemet įvedus nemokamą visų pradinukų maitinimą dabar jau norima jo atsisakyti.
Maistas mokyklose. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Ketvirtadienį po pateikimo pritarta Socialinės paramos mokiniams įstatymo pataisoms, kuriomis į pradines mokyklas siūloma grąžinti nemokamą maitinimą. Už pataisas pasisakė 46 parlamentarai, 1 buvo prieš, susilaikė 20. Dėl įstatymo pataisų Seimas spręs po svarstymo parlamentiniuose komitetuose.

Pagal priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas mokomi visi vaikai nemokamus pietus gavo nuo 2008 rugsėjo iki 2009 metų sausio.

Šiuo metu mokiniai gali gauti nemokamus pietus, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį siekia ne daugiau kaip 2 valstybės remiamų pajamų (VRP) – 700 litų, į nemokamus pusryčius ir į nemokamus pietus, jeigu kiekvienam šeimos nariui teks mažesnės kaip 1,5 VRP pajamos – 525 litai.

Pagal siūlymą, ne tik būtų nemokamai maitinami pradinukai, bet ir vyresni mokiniai, jei vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį siektų ne daugiau 1,5 VRP, šiuo metu šis dydis – 2 VRP.

Pasak aiškinamojo rašto, nemokamas visuotinis maitinimas pradinukams 2009-aisiais pareikalautų apie 30 mln. litų. Siūloma svarstyti, kuomet grąžinti į mokyklas nemokamą maitinimą – nuo 2009-ųjų rugsėjo ar nuo 2010-ųjų, atsižvelgiant į valstybės ekonominę situaciją.

Taip pat pateiktas ir siūlymas palaipsniui pereiti prie visuotinio nemokamo moksleivių maitinimo nuo 2011 metų. Argumentuojama, esą tokiu būdu bus užtikrinta moksleivių sveika mityba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius