Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 16

Galvaniniams elementams ir baterijoms skirtų konteinerių reikėtų daugiau

27,6 tonos galvaninių elementų ir baterijų atliekų – tiek per metus surinko bendrovė „Žalvaris“. Įvertinę gyventojų susidomėjimą, verslininkai norėtų pratęsti tokių atliekų surinkimo projektą ir Lietuvoje pastatyti daugiau specialių konteinerių.
Panaudotos baterijos tinkamos ir menui.
Panaudotos baterijos tinkamos ir menui. / "Žalvario" nuotr.

Bendrovė „Žalvaris“ pernai laimėjo  LR Aplinkos atvirąjį konkursą ir įsipareigojo per metus surinkti 25 tonas galvaninių elementų bei baterijų. Šį projektą finansuoja Aplinkos ministerija iš Gaminių ar pakuotės atliekų tvarkymo programos lėšų.

Projekto metu daugiau kaip 20-tyje Lietuvos miestų ir miestelių buvo pastatyta apie 700 baterijoms skirtų konteinerių, kainavusių apie  120 tūkst. Lt. Baterijų surinkimo konteineriai stovi savivaldybėse, valstybės institucijose, vaikų mokyklose, darželiuose, kino ir kultūros centruose, pramogų parkuose, prekybos centruose bei įvairiose bendrovėse ir baterijų prekybos vietose.

Aktyviausiai baterijas rinko ir į konteinerius nešė prekybos tinklo „IKI“ pirkėjai, „Statoil“ degalinių klientai, moksleiviai bei darželinukai.

Reikėtų daugiau konteinerių

Pasak bendrovės „Žalvaris“ plėtros direktoriaus Manto Marcinkevičiaus, projekto pradžioje įmonės darbuotojams teko tartis kone asmeniškai dėl kiekvieno specialaus konteinerio pastatymo. „Aiškinome projekto aktualumą ir baterijų surinkimo svarbą įstaigų ir įmonių vadovams, kurie nemanė, kad tai svarbu. Tačiau įpusėjus projektui, o ypač į jo pabaigą, jau atsirado daug pasiūlymų ir kvietimų pastatyti po baterijų surinkimo konteinerį“, jis – sakė M.Marcinkevičius. Pasak jo, toks išaugęs susidomėjimas paskatino pagalvoti apie projekto pratęsimą. Tačiau tai, ar baterijų surinkimo konteinerių tinklas bus išplėstas, priklausys nuo tolimesnio bendrovės ir Aplinkos ministerijos bendradarbiavimo.

„Projekto įgyvendinimo pabaigoje sulaukėme daug prašymų papildomai pastatyti konteinerius ir juos aptarnauti. Viena paskutiniųjų iniciatyvų – Druskininkuose įsikūręs nuotykių parkas http://www.onenuotykiuparkas.lt. Už atneštas baterijas parko organizatoriai lankytojams teikia nuolaidas pramogoms“, – džiaugėsi „Žalvaris“ atstovas.

Kol bus sulaukta esamo projekto rezultatų patvirtinimo ir sprendimo dėl baterijų surinkimo pratęsimo, gyventojai raginami ir toliau surinktas baterijas mesti į viešose erdvėse stovinčius specialius konteinerius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius