-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 09 15 /17:31

Galvos lekia: pareigų netenka „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Valentinas Miltienis

Naujoji Vilniaus valdžia po truputį keičia savivaldybei pavaldžių bendrovių vadovus. Neoficialiais duomenimis, jau artimiausiu metu pareigų neteks „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Valentinas Miltienis.
Valentinas Miltienis „Vilniaus vandenų“ gen. direktorius
Valentinas Miltienis „Vilniaus vandenų“ gen. direktorius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

V.Miltienis kartą jau buvo atleistas iš šių pareigų – 2011 metų kovą jis buvo priverstas palikti šį postą, tačiau vėliau vėl grįžo. „Vilniaus vandenų“ direktoriumi V.Miltienis tapo 2009 metų liepą, kai miestui vadovavo konservatorius Vilius Navickas.

Dabar, neoficialiais duomenimis, V.Miltienis postą palieka šalių susitarimu, nors jau kurį laiką sklandė kalbos, kad „Vilniaus vandenų“ direktorius yra spaudžiamas palikti pareigas, kurios numatytos vienam iš liberalų aplinkos žmonių.

Su V.Miltieniu 15min.lt susisiekti nepavyko.

Vicemeras Linas Kvedaravičius, į kurio kuruojamų sričių sferą patenka ir ši įmonė, teigė, kad klausimas kol kas per ankstyvas. „Negaliu komentuoti, nes rytoj yra stebėtojų taryba, ketvirtadienį yra valdybos posėdis. Po šito mes galėsim kažką komentuoti“, – sakė vicemeras.

Vis dėlto paklaustas, ar dėl V.Miltienio išėjimo iš „Vilniaus vandenų“ jau yra apsispręsta, L.Kvedaravičius to nepaneigė: „Darbas vyksta, matysime, kokie bus rezultatai. Per ankstyvas klausimas šiek tiek.“

Meras Remigijus Šimašius teigė negalįs kalbėti už patį V.Miltienį, bet, kiek jam žinoma, pastarasis parašė atsistatydinimo prašymą.

„Kiek man žinoma, jis parašė atsistatydinimo pareiškimą ir ieškos kitų galimybių naujuose vandenyse. Tikrai nenoriu spekuliuoti už kitą žmogų dėl priežasčių, bet faktas, nėra ko slėpti, nauja suformuota valdyba turi naujų matymų, kaip kitaip ir geriau tvarkytis „Vilniaus vandenyse“. Ir nors V.Miltienis, mano supratimu, yra neblogas vadovas, bet galbūt vizijos ne iki galo sutampa. Turbūt natūralus yra požiūris, kad vadovas, ypač geras, atsistatydina, jeigu mato, kad įmonei reikia naujų vėjų ir atsinaujinimo“, – kalbėjo meras.

Kiek man žinoma, jis parašė atsistatydinimo pareiškimą ir ieškos kitų galimybių naujuose vadenyse, – sakė R.Šimašius.

R.Šimašius nepaneigė, kad pokyčių įmonėse bus ir ateityje. Bet, jo teigimu, ne politikai tuos pokyčius lemia, o naujos valdybos.

Priminsime, kad pasikeitus Vilniaus savivaldybės vadovams tai jau ne pirmas pokytis savivaldybės bendrovėse.

Iš darbo išėjo „Susisiekimo paslaugų“ direktorius Gintas Bliuvas, „Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro“ („VAATC“) direktorius Lukas Andronavičius. Pareigų neteko ir ne vienas savivaldybės departamento vadovas – Aplinkos ir energetikos departamento direktorius Virginijus Dastikas, Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorius Gintaras Petronis.

Garsiausiai nuskambėjęs pokytis – „Vilniaus šilumos tinkluose“, kur ilgametį vadovą Arūną Keserauską pakeitė iš prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjų korpuso pasitraukusi Giedrė Kaminskaitė-Salters.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius