-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 20

Gariūnų konflikte įstrigusioms pusėms – Ūkio ministerijos siūlymas laikytis sutartyje prisiimtų įsipareigojimų

Ūkio ministerija, išnagrinėjusi turimus dokumentus, susijusius su Vyriausybės nutarimu, kuriuo Gariūnų verslo parkui yra suteiktas valstybinės svarbos projekto statusas, kreipėsi į Gariūnus administruojančias įmones, siūlydama laikyti sutartyje nustatytų reikalavimų ir nutraukti turgaus prekybininkų iškeldinimo iš kioskų veiksmus, kol bus iki galo išsiaiškintos sutarties tarp Vyriausybės ir Gariūnus valdančių įmonių vykdymo aplinkybės.
Turgavietėje tvyro niūrios nuotaikos.
Gariūnai / Irmanto Gelūno nuotr./15min.lt

Taip pat spalio 25 d. įmonių „Jurgena“, „Posūkis“ ir „Geruda“ vadovai yra pakviesti atvykti į susitikimą su ūkio ministru ir ministerijos atstovais, teigiama Ūkio ministerijos išplatintame pranešime spaudai.

Gariūnų prekybininkai informavo Ūkio ministeriją apie gautus registruotus laiškus, kuriuose pranešama, kad jie bus iškeldinti iki š. m. lapkričio 1 d. Tokiu atveju kiekvienam iškeldintam prekybininkui tektų sumokėti depozitinį 10 000 litų vertės mokestį už darbo vietą naujame statinyje, 5 000 litų reikėtų sumokėti už darbo vietos apdailą ir 2 000 litų – už dokumentų sutvarkymą. 

Sutartyje Gariūnus administruojančios įmonės yra įsipareigojusios užtikrinti smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams galimybę nuolat ir abipusiai palankiomis sąlygomis naudotis Gariūnų parko statiniais, įrenginiais ir paslaugomis, teikiamomis vykdant projektą. Sutartis nustato projekto vykdytojams nenustatyti jokių papildomų ir ekonomiškai nepagrįstų mokesčių ar rinkliavų smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams, dirbantiems Gariūnų parko teritorijoje, kaip įnašo, kuriuo būtų dengiami projekto įgyvendinimo kaštai.

Šiuo metu Ūkio ministerijos specialistai taip pat peržiūri Nutarimo rengimo ir priėmimo aplinkybes ir Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas dėl korupcijos pasireiškimo galimybių pripažįstant Gariūnų turgavietę valstybinės svarbos objektu.

Gariūnų verslo parkas yra valstybinės svarbos ekonominis projektas. 2005 m. patvirtintame projekte numatyta Gariūnų verslo parke įkurti keturių paviljonų ūkininkų turgų, verslo informacijos centrą, netinkamų eksploatuoti transporto priemonių perdirbimo liniją, įrengti nemokamas automobilių aikšteles, transporto grūstis naikinančias apylankas, vaikų laisvalaikio patalpas ir žaidimų aikšteles. Taip pat projekte numatyta sukurti 1500 naujų darbo vietų, įrašyta nuostata, kad parkas užtikrins nuolatines darbo vietas daugiau nei 15 000 asmenų.

Projektui suteikus valstybinės svarbos kategoriją, Gariūnų turgavietę valdančioms įmonėms buvo sudarytos išskirtinės žemės nuomos sąlygos ne aukciono tvarka. Šiuo metu Gariūnų verslo parko teritorija užima 32,5 h žemės plotą šalia Vilniaus. Anksčiau projektą kontroliavo Vilniaus apskrities viršininko administracija, š. m. spalio 6 d. Vyriausybė projekto įgyvendinimo kontrolę perleido Ūkio ministerijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius