Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 01

Gariūnų turgus: Inga Paksaitė, Oksana Pikul, Svetlana Pronina ir kitos įžymybės perka prabangius vardus ar jų klastotes?

Praėjusią savaitę žinomo verslininko Mariaus Gelažniko parduotuvėje Vilniaus centre, tikrindami skundą, policijos pareigūnai galimai aptiko prabangių prekių klastočių.
Turgavietėje tvyro niūrios nuotaikos.
Gariūnų turgavietė / Irmanto Gelūno nuotr./15min.lt

Tai sukėlė didelį rezonansą visuomenėje ir vėl privertė atsigręžti į prabangių prekių ženklų temą. Šiai temai nemažai dėmesio skyrė ir televizija.

Gariūnų turgavietėje apsilankiusi „Vilniaus dienos“ žurnalistė J.Žvirblytė savaitgalį atliko nedidelį tyrimą. Kartu su pirkėjais ji pardavėjų teiravosi garsių prekių ženklų drabužių.

„Dabar mes supratome, ko M.Gelažnikas čia vis apsilanko ir stabteli prie geresnės kokybės drabužių, avalynės ir aksesuarų prekybos paviljonų. Jis čia tikrai ne pirkti ateidavo, o pasižiūrėti, kad turguje neatsirastų tokių pačių modelių, kokių jis planuodavo užsakyti“, – nė neabejojo pakalbintas prekiautojas ir pridūrė turgavietėje matantis ne vieną žinoma veidą. Esą šiltuoju metu Gariūnuose mėgsta apsipirkti „Olialia“ mergaitės su savo lydere Oksana Pikul priešakyje, pamėgtų prekybos vietų turi ir Inga Paksaitė, užsuka ir aštrialiežuvė advokatė Svetlana Pronina bei kitos dažnai viešumoje šmėžuojančios asmenybės.  Dabar mes supratome, ko M.Gelažnikas čia vis apsilanko ir stabteli prie geresnės kokybės drabužių, avalynės ir aksesuarų prekybos paviljonų.

„Garsių firmų, tokių kaip „Dolce & Gabbana“, „Gucci“, „Emporio Armani“ ar „Max Mara“ originalų turguje nerasite. Buvo anksčiau viena prekiautoja, kuri atveždavo iš Italijos išparduotuvių senesnių kolekcijų originalių prekių, tačiau dabar turguje jos nėra. Gal prekiauja internetu“, – svarstė vyriškis.

Tačiau, pasak jo, kokybiškų klastočių turguje apstu. Esą kinai yra ne tie žmonės, kurie modeliuotų, jiems kur kas paprasčiau kopijuoti. O turkai išradingesni. Kalbama, kad jų gaminamas klastotes sunku atskirti net nuo originalų, esą tik išardžius, pvz., džinsus, galima atskirti, kad siūlas arba siūlė kitokia nei naudojama originalių drabužių siuvyklose.

„Aš prekiauju kelnėmis firmos, kurios gaminiai parduodami „Vilniaus vartuose“. Galiu spėti, ten originalas, pas mane – neką prastesnės kokybės šimtaprocentė kopija. Kaina skiriasi dešimt kartų, kokybė niekuo – garantuoju“, – sakė kitas prekybininkas. Paklaustas, ar nebijo tikrintojų, vyras atšovė turintis visus įsigijimo dokumentus ir jam ramu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius