2009 12 23

Garsi roko opera „Jėzus Kristus superžvaigždė“ Lietuvoje statoma galimai pažeidžiant autorių teises

Pasaulyje garsi roko opera „Jėzus Kristus superžvaigždė“ Lietuvoje yra statoma galimai pažeidžiant jos autorių teises.
Jeronimas MIlius
Jeronimas MIlius / Dainiaus Labučio/Scanpix nuotr.

Garsus britų kompozitorius Andrew Lloydas Webberis nesuteikė leidimo lietuviams statyti pagal jo muziką sukurtos operos, rašo „Lietuvos rytas“.

Kompozitoriaus įkurta ir vadovaujama agentūra „The Really Useful Group“ (RUG) šią savaitę kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą ir pareikalavo sustabdyti Lietuvoje jau suplanuotus renginius.

Ieškinyje, kurį A.Lloydo Webberio agentūros pasamdytas advokatas pateikė teismui, minimi keli atsakovai – viešosios įstaigos „Kultūros vadybos projektai“, Centrinė kūrybos studija ir pastarosios vadovas Ramūnas Marcinkus, kuris yra ir Lietuvoje statomos roko operos režisierius.

R.Marcinkus tikina, kad visus reikalingus leidimus statyti roko operą yra gavęs.

Jei teismas nuspręstų, kad koncertai negali vykti, o jie vis tiek būtų rengiami, organizatoriams grėstų bauda. Be to, A.Lloydo Webberio atstovai tokiu atveju neatmeta galimybės bylinėtis su koncerto rengėjais ir reikalauti didelės kompensacijos už patirtą žalą.

„Jėzaus Kristaus superžvaigždės“ koncertai aktyviai reklamuojami jau porą mėnesių. Juose turėtų dainuoti žinomi šalies atlikėjai – Jeronimas Milius, Jurgis Didžiulis, Vytautas Juozapaitis, Asmik Grigorian, Egidijus Sipavičius.
 

Šios agentūros teisės ir verslo reikalų direktorius koncertų arenų vadovams ir atlikėjams išsiuntė laišką, kuriame pabrėžiama, jog koncertų organizatoriai neturi teisės naudoti garsiosios roko operos muziką ir tekstą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius