Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 10

Gatvių valymas ir barstymas druska Kaune pabrango 20 proc.

„Kauno švara“ ir šiemet valys bei barstys laikinosios sostinės gatves žiemos periodu. Ketvirtadienį miesto tarybos posėdžio metu buvo patvirtinti nauji šių paslaugų įkainiai.
Sniego mašinos valo kelius.
Sniego mašinos valo kelius / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Važiuojamosios gatvės dalies barstymas šlapios druskos mišiniu už 1 tūkst. kv. m. kainuos 15 Lt, sniego valymas – 14,57 Lt, įkalnių nuvalymas ir barstymas kainuos 32,12 Lt.

„Pernai savivaldybė bendrovei „Kauno švara“ už šias paslaugas sumokėjo 3,5 mln. litų. Bendrovė, išanalizavusi praėjusios žiemos sezono gatvių priežiūros rezultatus, priskaičiavo išaugusią degalų kainą ir druskos pabrangimą bei pasiūlė savivaldybei kai kuriuos įkainius padidinti, o kai kuriuos sumažinti. Pritarus naujiems įkainiams, savivaldybė už paslaugas mokės 15–20 proc. daugiau“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Miestas nepasiruošęs žiemai

Miesto ūkio klausimus kuruojantis mero pavaduotojas Kęstutis Kriščiūnas apgailestavo, kad Kaunas yra visai nepasiruošęs žiemos sezonui.

„Neturim nei druskos, nei įrangos, tačiau sprendimą būtina priimti šiandien. Daugelis nuogąstauja, kad taryba didina įkainius, bet tai nėra naujas tarifas. 2008–2009 m. gatvių barstymo konkursą buvo laimėjusi bendrovė „Kelių remonto grupė“. Ji gatves barstė už 15 litų. Kriziniu laikotarpiu administracijai pavyko šį įkainį sumažinti 20 proc. Dabar vėl grįžtame prie to paties įkainio“, – teigė mero pavaduotojas K.Kriščiūnas.

Visi tarybos nariai vienbalsiai pritarė, kad bendrovė ruoštis žiemos sezonui pradėjo per vėlai. Pasak politikų, sprendimus reikėjo priiminėti jau pavasarį, o iki šiol bendrovė neturi nei druskos, nei naujos technikos gatvių barstymui.

„Įmonė privalo dirbti savarankiškai ir ūkiškai. Konkursus reikėjo skelbti dar pavasarį, o ne dabar, kai jau reikia barstyti gatves. Mes negalim sau leisti rizikuoti žmonių gyvybe, todėl turime priimti sprendimus kuo skubiau“, – kalbėjo Tarybos narys Vygantas Gudėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius