Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 21

Gediminas Žiemelis reikalauja, kad Rasa Juknevičienė ištrintų „Facebook“ įrašą apie jį

„Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkui Gediminui Žiemeliui taip nepatiko konservatorės Rasos Juknevičienės pasisakymas apie jo sutartį dėl oro uosto statybų su Rusijos įmone „Rostec“, kad jis nutarė per advokatę pareikalauti įrašą ištrinti iš socialinio tinklo „Facebook“. Konservatorė to padaryti nesutinka tvirtindama, kad ji tik išreiškė savo nuomonę, o G.Žiemelis jai negali nurodinėti, ką galvoti.
Gediminas Žiemelis ir  Dmitrijus Šugajevas sukirto rankomis
Gediminas Žiemelis ir Dmitrijus Šugajevas sukirto rankomis

Praėjusią savaitę 15min.lt pranešė, kad „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis pasirašė sutartį dėl oro uosto statybų su Rusijos įmone „Rostec“, kurios generalinis direktorius Sergejus Čemezovas JAV yra kaltinamas prisidėjęs prie Rusijos agresijos Ukrainoje.

Šiuo straipsniu socialiniame tinkle pasidalijo konservatorė R.Juknevičienė. „Šio žmogaus sandoriai Rusijoje yra už bjaurią kainą Lietuvos energetinio saugumo sąskaita – tėvas Vidmantas Žiemelis prastūmė referendumą aname Seime dėl Atominės. Balsavo visa tuometinė opozicija. Mes jau neturėjome daugumos, kad sustabdytume, deja. Dėl tokių išdavikų, kaip Žiemelis, Stancikienė, Songaila, Uoka“, – prie nuorodos prirašė ji, dalindamasi 15min.lt straipsniu.

Būtent šiame įraše (paryškintos G.Žiemeliui užkliuvusios frazės, – red.past.) G.Žiemelis įžvelgė savo teisių pažeidimą ir nusprendė per advokatę jas ginti.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Andrius Kupčinskas (k.), Rasa Juknevičienė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Andrius Kupčinskas (k.), Rasa Juknevičienė

Siūlo apie jį neberašyti

Antradienį R.Juknevičienė gavo G.Žiemelio advokatės Džiugintos Balčiūnės laišką, kuriuo reikalaujama įrašą socialiniame tinkle „Facebook“ pašalinti.

Ateityje pasikartojus siekiams skleisti panašią tikrovės neatitinkančią ir žeminančią mano garbę ir orumą informaciją, būsiu priverstas ginti savo pažeistas teises ir interesus visais teisės aktų leidžiamais būdais, – nurodo G.Žiemelis.

„Noriu atkreipti jūsų dėmesį, kad šiuo teiginiu yra sudaromas įspūdis ir skleidžiama žinia, kad tariamai vykdau neteisėtą veiklą, sudarau neteisėtus sandorius ir veikiu prieš Lietuvos energetinio saugumo interesus. Šiame teiginyje pateikiama informacija neatitinka tikrovės ir yra nepagrįsta. (...)

Todėl šiuo prašau jūsų nedelsiant pašalinti iš savo asmeninės „Facebook“ paskyros aukščiau nurodytą mano garbę ir orumą žeminančią informaciją ir atkreipiu jūsų dėmesį, kad ateityje pasikartojus siekiams skleisti panašią tikrovės neatitinkančią ir žeminančią mano garbę ir orumą informaciją, būsiu priverstas ginti savo pažeistas teises ir interesus visais teisės aktų leidžiamais būdais“, – politikei G.Žiemelio vardu rašo advokatė.

R.Juknevičienė į prašymą neatsižvelgė ir įrašo nepanaikino. „Gavau nuomonę apie mano nuomonę. Padėkojau“, – pasidalindama iš G.Žiemelio advokatės gautu laišku socialiniame tinkle „Facebook“ parašė ji.

G.Žiemelio advokatės raštas R.Juknevičienei
G.Žiemelio advokatės raštas R.Juknevičienei

Lietuvos teismų praktika rodo, kad socialinis tinklas „Facebook“ yra laikomas visuomenės informavimo priemone ir jame skelbiamai informacijai taikomi tie patys Visuomenės informavimo įstatymo reikalavimai, kaip laikraščiams, naujienų portalams, žurnalams, televizijai ar radijui.

Lietuvoje jau yra ir precedentas – žurnalistui Andriui Užkalniui už piliečio D. R. įžeidimą socialiniame tinkle „Facebook“ buvo skirta bauda ir nurodyta atlyginti neturtinę žalą nukentėjusiajam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius