Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 28

Gedimino prospekto trinkelių tyrimas: nei vienas iš įtariamųjų kol kas nesikreipė norėdamas atsiskaityti

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad šiuo metu tiriami bent keturi galimai neteisėti Gedimino prospekto trinkelių panaudojimo atvejai ir kol kas nei vienas iš įtariamųjų nesikreipė į savivaldybę norėdamas už jas atsiskaityti. Atsiskaičius už trinkeles, miestas nesikreiptų į jokias teisėsaugos institucijas, o pradėti tyrimai būtų nutraukti.
Gedimino prospekto trinkelės
Gedimino prospekto trinkelės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiuo metu tiriamas privačių namų kvartalas Užusienių rajone bei namas, esantis Lūkesčių gatvėje. Policijos pareigūnams dar gegužės mėnesį buvo perduota informacija dėl šalia Vievio esančios užeigos kiemo bei poilsio namų šalia Skaiduliškių ežero.

Vykstant iki teisminiam tyrimui, informacija apie tyrimo eigą neteikiama. Tačiau, LR Seimo Antikorupijos komisijos posėdyje, LR Vyriausiasis prokuroras R.Petrauskas informavo, kad tyrimas dėl galimai neteisėtų Gedimino prospekto trinkelių panaudojimo  Užupio g. 30, Vilniaus mero Artūro Zuoko namuose, yra nutrauktas. Pasak prokuroro, Užupyje grįsto grindinio trinkelės nėra panašios į senąsias Gedimino prospekto trinkeles, taip pat namo kiemas buvo grįstas dar 1998 metais, dar net neprasidėjus Gedimino prospekto rekonstrukcijai 2002 metais.

Vilniaus miesto meras balandžio viduryje viešai kreipėsi į vilniečius ir kitus Lietuvos gyventojus prašydamas informuoti apie pastebėtus Gedimino prospekto senųjų raudono granito ir juodo bazalto panaudojimo atvejus, nes savivaldybės apskaitoje nebuvo informacijos apie 9 tūkst. kvadratinių metrų raudonojo granito ir juodojo bazalto trinkelių, kurios buvo išvežtos 2007-2009 metais.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad visiems, kurie, galbūt, Gedimino prospekto trinkeles įsigijo neteisėtai ir neturi dokumentų, įrodančių įsigijimo teisėtumą, siūloma atsiskaityti su miestu. Jiems, atvykus į savivaldybę, bus išrašyta sąskaita faktūra pagal turimą trinkelių faktinį kiekį ir esamą rinkos kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius