Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 29

Gegužės 1-osios renginys bus ne protestas, o šventė, teigia Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas A.Černiauskas

Gegužės 1-ąją rengiama akcija sostinėje bus ne protestas, o šventė dirbantiesiems, per trečiadienį surengtą spaudos konferenciją tvirtino Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.
A.Černiauskas
A.Černiauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Mes norėtume padaryti šventę, kad žmonės atvažiavę pajustų, kad tai jų vienybės diena, kad tai yra darbuotojų diena, kad tai yra šventė“, – teigė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas.

Renginys turėtų prasidėti penktadienį, vidurdienį, Žvėryne, Birutės gatvėje, prie pėsčiųjų tilto. Vėliau žmonių eisena Gedimino prospektu pajudės į Kalnų parką. Ten susirinkusiesiems koncertuos Taurakalnio kultūros centro kolektyvai.

Mes nedarome jokių sustojimų prie Vyriausybės ar kitų panašių objektų, – teigė A.Černiauskas, nors neneigė, kad renginyje „bus aštrių kalbų“.

Anot A.Černiausko, iš savivaldybės buvo gautas leidimas renginiui, kuriame dalyvautų iki 4 tūkst. žmonių. Šiuo metu prognozuojama, kad bus apie 3–4 tūkst. dalyvių, tačiau, pasak konfederacijos pirmininko, skaičius gali didėti.

Anot profesinių sąjungų atstovo, neramumų bus siekiama išvengti. A.Černiausko teigimu, jau kalbėtasi su policijos atstovais, kad šie užtikrintų viešąją tvarką ir, jei atsirastų neramumų provokatorių, išvestų iš eisenos. Vis dėlto konfederacijos vadovas pripažino, kad organizatoriai „nieko negali garantuoti“.

„Mes nedarome jokių sustojimų prie Vyriausybės ar kitų panašių objektų“, – teigė A.Černiauskas, nors neneigė, kad renginyje „bus aštrių kalbų".

Pasak konfederacijos pirmininko, prie renginio prisidės Lietuvos socialdemokratų partija, Naujoji sąjunga.

Lietuvos socialdemokratų partijos Vilniaus miesto skyriaus pirmininkas ir sostinės mero pavaduotojas Romas Adomavičius tvirtino, kad socialdemokratai dalyvaudami renginyje siekia solidarizuotis su darbininkais.

„Mes suvokiame situaciją, kad iš valdžios vien tik reikalavimais toli nenueisi ir nepasieksi. Turime suvokti, kad esame vieno proceso dalyviai ir tik veikdami solidariai, sutartinai, įvertindami vieni kitų interesus galėtume pakeisti rezultatą ir kaip galima greičiau išeiti iš susidariusios sudėtingos ekonominės ir finansinės situacijos“, – teigė R.Adomavičius.

Taurakalnio kultūros centro direktoriaus Vidučio Prancičkaus Kamaičio teigimu, prie renginio jungtis paskatino sunki ekonomikos situacija. Anot direktoriaus, šiuo metu centro globoje esantys 28 kolektyvai neturi patalpų ir inventoriaus, o pastaruoju metu girdima, kad bus nutrauktas ir dalinis finansavimas.

„Mes norime parodyti savo beviltišką padėtį“, – teigė V.P.Kamaitis.

Gegužės 1-oji Lietuvoje yra Tarptautinė darbo diena.

Sausio 16-ąją Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje, vykęs profesinių sąjungų organizuotas mitingas prieš Vyriausybės padidintus mokesčius baigėsi riaušėmis. Per jas nukentėjo ir pareigūnų, ir civilių, išdaužyti Seimo langai, apgadinti aplinkiniai pastatai, bandyta įsiveržti į Seimą.

Suskaičiuota, kad riaušininkai padarė apie 230 tūkst. litų nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius