-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 05

Gegužės 9-ąją policija Vilniaus ypatingai saugoti neketina

Gegužės 9-ąją Vilniuje numatoma kovotojų prieš nacistinę Vokietiją pagerbimo ceremonija, skirta 69-osioms karo pabaigos metinėms. Ji tradiciškai vyks Antakalnio kapinėse. Nors įvykiai Ukrainoje, Lietuvoje pasirodžiusios Georgijaus juostelės kelia nerimą ir nemažos dalies gyventojų nepasitenkinimą, Vilniaus policija ypatingų saugumo priemonių imtis neketina. Bent taip kol kas teigiama.
Pergalės dienos minėjimas Antakalnio kapinėse
Gegužės 9-osios minėjimas Antakalnio kapinėse / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Danuta Narbut balandžio 30-ąją pasirašė įsakymą, kuriuo leidžiama Antakalnio kapinėse surengti pagerbimo ceremoniją.

„Leidžiu Lietuvoje gyvenančių Antrojo pasaulinio karo dalyvių, kovojusių antihitlerinės koalicijos pusėje, Vilniaus miesto organizacijai, gavus nustatytos formos leidimą (pažymėjimą) „Dėl suderintos renginio (susirinkimo) vietos, laiko ir formos“, 2014 m. gegužės 9 d. 11-13 val. organizuoti kovotojų prieš nacistinę Vokietiją pagerbimo ceremoniją, skirtą 69-osioms pergalės metinėms, Antakalnio kapinėse“, – toks yra įsakymo tekstas.

Jeigu kils būtinumas, pajėgų bus tiek, kiek būtina, kad vilniečiai ar miesto svečiai būtų saugūs. Kol kas neturime duomenų, kad gali būti surengta kokių nors provokacijų, ruošiamasi konfliktams, nors situacija yra stebima, – teigė P.Radvilavičius.

Kiek žmonių gali dalyvauti ceremonijoje, nėra nurodoma. 

Panašios ceremonijos rengiamos kasmet. Pastaraisiais metais jos praeidavo ramiai, be incidentų ar provokacijų. 

Šiemet įkaitusi atmosfera dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje, miestų gatvėse pasklidusios Georgijaus juostelės, keliančios nemažą nepasitenkinimą, gali lemti, kad pagerbimo ceremonija nebus tokia rami, kaip jau tapo įprasta.

Tačiau sostinės policija kol kas ypatingų priemonių imtis nežada. Kaip 15min.lt sakė Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius, kai Vilniaus savivaldybė išduoda leidimą renginiui arba nedidelė žmonių grupė ketina kažką rengti, o leidimas tam nėra būtinas, bet policija informuojama, tuomet skiriama pajėgų užtikrinti viešąją tvarką ir žmonių saugumą.

„Ne išimtis bus ir gegužės 9-oji, bet kažkokių ypatingų planų ir priemonių nėra numatoma, bus reaguojama lanksčiai į situacijos vystymąsi. Jeigu kils būtinumas, pajėgų bus tiek, kiek būtina, kad vilniečiai ar miesto svečiai būtų saugūs. Kol kas neturime duomenų, kad gali būti surengta kokių nors provokacijų, ruošiamasi konfliktams, nors situacija yra stebima“, – teigė P.Radvilavičius.

Kol kas Vilniaus policija informuota tik apie šį renginį Antakalnio kapinėse.

Sovietmečiu gegužės 9 dieną švęsta Pergalės diena. Rusijoje ši šventė iki šiol yra viena masiškiausiai minimų. Lietuva kartu su kitomis Europos Sąjungos šalimis Antrojo pasaulinio karo aukų atminimo dieną mini gegužės 8-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius