Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 06

Gėlių žiedai – pro mašinos langą

Apmokestintas automobilių stovėjimas miesto centre sustiprino verslininkų iniciatyvas ieškoti būdų, kaip pritraukti daugiau klientų.
Senamiestyje gėlių galima įsigyti ir neišlipant iš automobilio, taip bandoma privilioti vairuotojus, dėl naujojo mokesčio vengiančių senamiesčio gatvelių.
Senamiestyje gėlių galima įsigyti ir neišlipant iš automobilio, taip bandoma privilioti vairuotojus, dėl naujojo mokesčio vengiančių senamiesčio gatvelių. / Laikraščio „15min“ nuotr.

Jau tapo įprasta, kad į senamiestį pietų išsiruošę klaipėdiečiai gali pristatyti kvituką, žymintį, kad buvo susimokėta už automobilio stovėjimą, ir gauti nuolaidą. Gėlių ir suvenyrų parduotuvė „Rasoti žiedai“ Daržų gatvėje vairuotojus ragina stabtelti ir įsigyti gėlių net neišlipus iš automobilio. „Liepą bus jau metai, kaip mes teikiame tokią paslaugą. Kai tik išsinuomojome patalpas, pamačiau, kad gatvė čia labai judri, o kai automobilių statymas buvo apmokestintas dar labiau ėmėme skatinti šią paslaugą“, – pasakojo salono šeimininkė Rasa Kalinauskienė.

Anot moters, šitaip pirkti gėles labiausiai pamėgo moterys. Tiesa, kartais joms kyla problemų norint privažiuoti prie pat langelio. Prie langelio gėles dažniausiai perka tie žmonės, kurie tiksliai žino, ko jiems reikia. „Nors pasitaiko ir tokių, kurie nusiperka ir vazoninių gėlių“, – teigė pašnekovė.

Viena pati salone besisukiojanti šeimininkė tikino, kad suspėti gėles parduoti pro langelį ir dar klientus parduotuvėje priimti nėra sudėtinga. „Iš tiesų senamiestyje žmonių ir taip nėra daug, o kai atsirado naujasis mokestis, jų iš viso sumažėjo. Gal dar būna einančių papietauti, bet gėlių parduotuvės aplenkiamos“, – pasakojo R.Kalinauskienė.

Ji pastebėjo, kad dauguma praeivių tik nusistebi naujove – pirkti gėles pro langelį, tačiau patys atverti piniginės neskuba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius