Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 06

Generalinė prokuratūra kreipėsi į teisėjų etikos ir drausmės sargus dėl R.Savicko žmonos

Panevėžio teisėjų bendruomenę drebina naujas skandalas. Dar nebaigta tirti Panevėžio apygardos teismo teisėjui Rimantui Savickui iškelta baudžiamoji byla, o Generalinė prokuratūra jau kreipėsi į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją dėl jo žmonos, Panevėžio apygardos administracinio teismo teisėjos Vaivos Savickienės.
Temos: 1 Prokuratūra

„Pasirašiau prašymą pradėti tyrimą, – patvirtino Teisėjų etikos ir drausmės komisijos pirmininkas Artūras Driukas. – Tyrimą dėl teisėjos V.Savickienės dukrai išduoto nedarbingumo pažymėjimo turi atlikti Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.“

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, aštuoniolika metų Panevėžio teismuose dirbanti V.Savickienė paslydo dėl dukros tikros ar tariamos ligos. Dukrai išduotas nedarbingumo pažymėjimas pakišo koją ir teisėjui Rimantui Savickui. Jau greitai metai, kaip atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl R.Savicko, o vienas jo epizodų apie tai, kad teisėjas, kaip įtariama, suklastojo dokumentą – kreipėsi į vieną Panevėžio gydytoją dėl nedarbingumo pažymėjimo jo dukteriai, nors ši nesirgo.

Nuo 1989 metų teisėju dirbantis R.Savickas dabar verčiasi teikdamas teisines paslaugas, o klientai jo ieško tose pačiose patalpose, kur dirba advokatė Panevėžio apygardos teismo pirmininko Valdo Meidaus žmona Ingrida Meiduvienė.

Ikiteisminio tyrimo objektu yra tapusios visos R.Savicko nagrinėtos bylos dėl bankroto administratorių skyrimo. Įtariama, kad dviejose bankroto bylose R.Savickas priėmė sprendimus Irenos Kleivienės naudai, už tai iš jos gavo 100 litų vertės viskio „Tullamore Dew“ butelį, bei per kitą Panevėžio apygardos teismo teisėją Arnoldą Šukaitį priėmė 235 Lt. vertės viskio „Glenfiddish“ butelį.

Be to, įtariama, kad R.Savickas iš bankroto administratoriaus Algio Kleivos priėmė keturias 990 Lt vertės padangas, kurios buvo uždėtos ant R.Savicko ir A.Šukaičio medžioklėje naudojamo automobilio UAZ–31519 ratų ir teismo patalpose iš A.Kleivos paėmė 2400 Lt kyšį.

Nors buvęs generalinis prokuroras Algimantas.Valantinas pažymėjo, kad dėl teisėjų R.Savicko ir jam padėjusio A.Šukaičio veiksmų valstybė patyrė didelės žalos, nes buvo pažemintas teisminės valdžios autoritetas ir diskredituotas Lietuvos Respublikos teisėjo vardas, Seimo nariai ikiteisminį tyrimą leido pradėti tik R.Savicko atžvilgiu.

Toks sprendimas komplikavo tyrimą, kadangi abu teisėjai yra draugai, daugelyje tyrimo epizodų dalyvavo kartu. Seimui pažadėjęs gera valia duoti parodymus, vėliau A.Šukaitis atsisakė atsakinėti į ikiteisminio tyrimo tyrėjų klausimus.

Įtariamojo statuso išvengęs A.Šukaitis tebedirba teisėju. Prieš porą mėnesių Generalinė prokuratūra kreipėsi į Lietuvos apeliacinio teismo pirmininką Vytą Milių, kad drausmės tvarka būtų įvertintas A.Šukaičio elgesys – neva teisėjas nagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje figūravo jo draugas R.Savickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius