Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 03 /11:26

Generalinę prokuratūrą palieka prokuroras Mindaugas Dūda

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mindaugas Dūda traukiasi iš tarnybos prokuratūroje.
Prokuroras M.Dūda E.Kusaitės byloje
Prokuroras Mindaugas Dūda / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Prokuratūra

Tai BNS patvirtinto pats M.Dūda. Jis yra parašęs pareiškimą trauktis iš pareigų nuo liepos 26 dienos. Prokuratūroje M.Dūda dirbo nuo 1996 metų.

„Iš tikrųjų daug aplinkybių susidėjo į vieną vietą. Net ne šiek tiek, o kartais kardinaliai skyrėsi mano ir vadovybės požiūris į procesinę prokuroro veiklą ir savarankiškumą, taip pat ir į karjeros galimybes šioje institucijoje“, – trečiadienį BNS sakė M.Dūda.

Paklaustas, ką turįs omenyje kalbėdamas apie jo ir Generalinės prokuratūros vadovų požiūri skirtumus į prokurorų savarankiškumą, M.Dūda užsiminė nenorįs „viešai skalbti nešvarių skalbinių“.

„Šiai dienai aš dar prokuroras ir etika man neleidžia nešvarių skalbinių nešti į viešumą“, – teigė jis.

„Šiai dienai aš dar prokuroras ir etika man neleidžia nešvarių skalbinių nešti į viešumą“, – teigė jis.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis BNS trečiadienį sakė apgailestaujantis, kad tarnybą palieka patyręs prokuroras ir vadino tai nuostoliu prokuratūrai.

„Tikrai neturime jokių priekaištų, tikrai jų neturėjome. Mūsų vertinimu, M.Dūda yra tikrai patyręs, kompetentingas pareigūnas ir gaila, kad tokie žmonės palieka prokuratūrą (...). Žmogus kompetentingas, pareigingas, sąžiningas. Man asmeniškai gaila, kad tokie žmonės palieka ir greičiausiai spėju, kad išeina ne į valstybines institucijas, o, ko gero, į kitas“, – sakė I.Mikelionis.

Pasak jo, M.Dūda yra tyręs Medininkų, prezidento Rolando Pakso ir jo finansinio rėmėjo Jurijaus Borisovo, balsų pirkimo per pastaruosius Seimo rinkimus bylas, palaikė valstybinį kaltinimą Eglės Kusaitės byloje.

Naujienų portalui alfa.lt I.Mikelionis yra nurodęs, jog viena M.Dūdos pasitraukimo priežasčių gali būti problemos, susijusios su jo sutuoktine.

Kaip rašo portalas, prokuroro žmona Diana Dūdienė yra viena įtariamųjų byloje dėl milijoninės paramos pasisavinimo rekonstruojant Panevėžio viešbutį „Romantic“.

M.Dūda BNS trečiadienį teigė, kad jo pasitraukimas niekaip nesusijęs su jo žmona.

„Problemų su žmona neturiu ir tikrai tai nėra priežastis, dėl kurios aš palieku tarnybą“, – BNS sakė M.Dūda.

Jis pripažino, jog palikęs tarnybą prokuratūroje greičiausiai dirbs privačiame sektoriuje.

Klausiamas, kaip vertina pastarųjų metų prokuratūros reformą, M.Dūda teigė nesigilinęs į jos esmę, tačiau abejojantis jos sėkme.

„Nenorėčiau gilintis labai į reformos esmę ir prasmę ir kokius rezultatus ji duos. Matysime, gyvenimas parodys, bet šiai dienai aš asmeniškai kažkokio pagerėjimo nematau“,  – svarstė prokuroras.

Iš pareigų praėjusią savaitę taip pat pasitraukė buvęs Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius